Gość uciu Opublikowano 8 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2010 Pacjent k11 zagazowany (sekwencja) Przebieg ???? może z 200kkm Jeszcze 2 tygodnie temu bez problemu jechała 160km/h W zeszłym tygodniu wymieniłem olej, filtry, świece... Tera micra jedzie max13 i to z bólem...od 120 do 130 rozpędz się w kilka km.... (nie zalezni czy to gaz czy benzyna) Co może być przyczyną? Jutro przejade sie bez filtra powietrza i zobacze czy to coś da. Jak nie to to świece? Czy przepływka padła? Dodam, że pacjent ma problemy z odpalaniem gdy jest słońce:-)....silnik zimny, jak postoi kilka godzin na słoneczku to trzeba troche pokręcić zanim odpali...potem powoli się rozkręca tak jakby po kolei gary się zalączały??? Nie wiem jak to opisać.:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość michas1987 Opublikowano 9 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2010 Witaj,ja mialem to samo do 150 rozpedzala mi sie z 5km,wymenilem filtr paliwa i dopiero zaczela ladnie jechac:) Proponowalbym ci tez obroty podregulowac:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gazelek Opublikowano 10 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2010 Witaj,ja mialem to samo do 150 rozpedzala mi sie z 5km,wymenilem filtr paliwa i dopiero zaczela ladnie jechac:) Gdzie jest w k11 filtr paliwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość brachu Opublikowano 12 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2010 Tomus, co znaczy padła przepustnica ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość michas1987 Opublikowano 12 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2010 to samo mialem i to nie wina przepustnicy..... zobacz dysze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfabox0266 Opublikowano 13 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 to samo mialem i to nie wina przepustnicy..... zobacz dysze michas1987,jakie dysze ,tutaj chodzi o K11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość czopochrup Opublikowano 16 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 (edytowane) nie przepustnica a przeplywomierz a to 2 rozne rzeczy lol zamiennikow poszukaj powinny byc (WRC firma produkuje duzo zamiennikow szukaj na allegro) jak sprawdzic czy padla przyplywka ? - odepnij kabel z czujnika z przeplywomierza (znajduje sie za filtrem powietrza) jak po odpieciu bedzie szedl lepiej tzn ze on padl ;> Edytowane 16 Maja 2010 przez czopochrup Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość QXs Opublikowano 16 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 Kiedy widzę na to co tu piszecie witki mi opadają co do przepływki to proszę bardzo: http://www.micra.com.au/technical-articles/cg13de-throttle-body-resoldering-guide.pdf I mam nadzieje, że sprawa jasna. Poprawić luty zawsze można nie zaszkodzi a najprawdopodobniej rozwiąże problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość QXs Opublikowano 16 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 Moja wina przyznaję, ale sama elektronika jest bardziej "przepływomierzem" a przepustnica to tylko część mechaniczna Tak czy siak niech kolega z problemem utraty mocy sprawdzi czy ten zabieg pomoże i odezwie się czy poskutkowało . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Rz Opublikowano 16 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 Przyczyn utraty mocy może być wiele. Wy uporczywie uparliście się że to przepływomierz. Tak ! mikra posiada przepływomierz może nie taki jak Volkswagen czy Audi, ale w przepustnicy jest przepływka która jak nazwa wskazuje mierzy przelatujące przez nie powietrze. Co do usterek kilka najczęstszych... 1. Zatkane wtryski ( gaz jest suchy i strasznie syfi układ zapłonowy ) rada- kup dodatek do paliwa wlej całość na cały bak, proces powtórz kilka razy 2. Pompa paliwa ( uszkodzona pompa lub zapchana syfem z baku) rada - wymiana pompy lub dodatek do paliwa ( u mnie zadziałało ) 3. Sprawdź czy nie kopci na odpalonym silniku z odmy i z bagnetu ( padły pierścionki ) rada- remont silnika lub wymiana na inny 4. Rozregulowany gaz. rada- wyregulować 5. Sprawdź zapłon, świece kable, filtr paliwa. Jak to nic z wymienionych to pisz dalej, będziemy się jeszcze doktoryzować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi