Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[K11] i utrata mocy - z czego?

Gość uciu
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Pacjent k11 zagazowany (sekwencja)

Przebieg ???? może z 200kkm

Jeszcze 2 tygodnie temu bez problemu jechała 160km/h

W zeszłym tygodniu wymieniłem olej, filtry, świece...

Tera micra jedzie max13 i to z bólem...od 120 do 130 rozpędz się w kilka km.... (nie zalezni czy to gaz czy benzyna)

Co może być przyczyną?

Jutro przejade sie bez filtra powietrza i zobacze czy to coś da.

Jak nie to to świece? Czy przepływka padła?

Dodam, że pacjent ma problemy z odpalaniem gdy jest słońce:-)....silnik zimny, jak postoi kilka godzin na słoneczku to trzeba troche pokręcić zanim odpali...potem powoli się rozkręca tak jakby po kolei gary się zalączały??? Nie wiem jak to opisać.:-)

Gość michas1987

Witaj,ja mialem to samo do 150 rozpedzala mi sie z 5km,wymenilem filtr paliwa i dopiero zaczela ladnie jechac:)

Proponowalbym ci tez obroty podregulowac:)

to samo mialem i to nie wina przepustnicy.....

zobacz dysze

michas1987,jakie dysze :blink: ,tutaj chodzi o K11 :whistle:

Gość czopochrup

nie przepustnica a przeplywomierz -_- a to 2 rozne rzeczy lol

zamiennikow poszukaj powinny byc (WRC firma produkuje duzo zamiennikow szukaj na allegro)

jak sprawdzic czy padla przyplywka ? - odepnij kabel z czujnika z przeplywomierza (znajduje sie za filtrem powietrza) jak po odpieciu bedzie szedl lepiej tzn ze on padl ;>

Edytowane przez czopochrup

Moja wina przyznaję, ale sama elektronika jest bardziej "przepływomierzem" a przepustnica to tylko część mechaniczna ;) Tak czy siak niech kolega z problemem utraty mocy sprawdzi czy ten zabieg pomoże i odezwie się czy poskutkowało ;).

Przyczyn utraty mocy może być wiele. Wy uporczywie uparliście się że to przepływomierz. Tak ! mikra posiada przepływomierz może nie taki jak Volkswagen czy Audi, ale w przepustnicy jest przepływka która jak nazwa wskazuje mierzy przelatujące przez nie powietrze.

Co do usterek kilka najczęstszych...

1. Zatkane wtryski ( gaz jest suchy i strasznie syfi układ zapłonowy ) rada- kup dodatek do paliwa wlej całość na cały bak, proces powtórz kilka razy

2. Pompa paliwa ( uszkodzona pompa lub zapchana syfem z baku) rada - wymiana pompy lub dodatek do paliwa ( u mnie zadziałało )

3. Sprawdź czy nie kopci na odpalonym silniku z odmy i z bagnetu ( padły pierścionki ) rada- remont silnika lub wymiana na inny

4. Rozregulowany gaz. rada- wyregulować

5. Sprawdź zapłon, świece kable, filtr paliwa.

Jak to nic z wymienionych to pisz dalej, będziemy się jeszcze doktoryzować