Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

kluczyk immobilaizer

Gość lillaidarek
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość lillaidarek

Witam, mam problem z otwieranie i zamykaniem na pilota samochodu.Posiadam Nissana Primerę 2000r.2.0td.Znajomi namawiają mnie abym kupił na allegro inny kluczyk do nissana i na nowo zakodował.Czy to jest możliwe?

najpierw rozłóż kluczyk i zobacz czy mikrowyłączniki dobrze działają, u mnie wystarczyła zmiana wyłączników na nowe koszt to ok 4 zł i 15 minut pracy

Gość lillaidarek

najpierw rozłóż kluczyk i zobacz czy mikrowyłączniki dobrze działają, u mnie wystarczyła zmiana wyłączników na nowe koszt to ok 4 zł i 15 minut pracy

Witam, słuchowo niby słuchać klikanie,ale gdzie dostać takie wyłączniki mieszkam w małej mieścinie.Już trzeci raz wymieniłem baterię,podziałało miesiąc i 2 razy po tygodniu.Teraz od czasu do czasu otworzy drzwi.Po rozkręceniu oba wyłączniki mi odpadły, ot problem.

Witam, słuchowo niby słuchać klikanie,ale gdzie dostać takie wyłączniki mieszkam w małej mieścinie.Już trzeci raz wymieniłem baterię,podziałało miesiąc i 2 razy po tygodniu.Teraz od czasu do czasu otworzy drzwi.Po rozkręceniu oba wyłączniki mi odpadły, ot problem.

sklep elektroniczny, weź pilota na wzór, tylko napewno dostaniesz troszkę wyższe i trzeba odciąć cycki przy gumkach

Na Allegro są takie mikrostyki wystarczy wpisać nissan kluczyk i wywali aukcję np. http://www.allegro.pl/item1031636581_przyciski_kluczyk_pilot_nissan_opel_ford.html

tylko ze chyba troche drogo maja, jak kiedyś znalazłem w sklepie elektronicznym na necie identyczne jak na aukcji i brat mi kupił bo byl na miejscu. Jak kupisz takie jak na aukcji to spokojnie mieszcza sie pod gumkami i nic nie trzeba ucinać. Lutownica z małym grotem i cyna fi 0.5 mm i masz po problemie.

Dokładnie takie trzeba kupić jeśli to mikrostyki sa wyrobione Jak kupowałem w hurtowni po 0.25 groszy a wlutował mi znajomy w serwisie komputerowym

U mnie do tego był problem ze stykiem od baterii, po podłożeniu pozłotka z czekolady problem się rozwiązałbiggrin.gif

Podepnę się pod topic.

Miałem podobny problem ze swoją P12, na noc zamknąłem z pilota, a rano nie mogłem już otworzyć. Niby mikrostyki strzelały, lecz żadnej reakcji nie było. Pech o tyle, że w drugim kluczyku pilot działał tylko na zamknij, lecz równiez nie otwierał. Otworzyłem ręcznie. Pojechałem do serwisu elektronicznego i tam właśnie gościu wymienił mi mikrostyki. W jedynym kluczyku pilot zaczął działać OK. Drugiego nie dał rady naprawić, mimo, że mirkostki wyraźne tikają. Teraz na tym jednym kluczyki jeżdże jakieś 2 tygodnie i znowu pojawia się ten sam problem. Dzisiaj np. miałem problem z otwarciem. Znowu musiałem otworzyć ręcznie. Za chwilę pilot, jak wewnątrz auta próbowałem zadziałał. Lecz już nie tak wyraźnie i pewnie. Dłuższe przytrzymanie. Potem znowu nie łapał. Moje pytanie - czy jest może w samochodzie jest jakiś odbiornik sygnału z pilota, który tez zaczyna szwankować i stąd te problemy? Orientuje się ktoś może? Spróbuje jeszcze ten numer z pozłotkiem od czekolady.

Edytowane przez Aurelius

Aurelius Pazłotko dajesz jak masz styk podgięty, a tak to możesz mieć modył skopany Nie wiem gdzie to znajduje się w P12

Spróbuj jeszcze procedury programowania klucza, czyli zabawa z przekręcaniem w stacyjce i szybkim wciskaniem guziczków w pilocie.

przekręcić kluczyk w stacyjce 6 razy w ciągu 10 sekund (włączasz zapłon i wyłączasz), po 6 razie na pozycję ACC i powinien mrugnąć kierunkami 2 razy.

2. trzymając pilota blisko stacyjki wcisnąć i trzymać na pilocie UNLOCK, trzymając UNLOCK wciskasz 3 razy LOCK- powinien mrugnąć 1 raz kierunkami.

3. następnie bierzesz drugiego pilota i też wciskasz i trzymasz UNLOCK i 3 razy wciskasz LOCK- znów powinien mrugnąć 1 raz kierunkami.

4. na końcu przekręcasz na pozycję ZAPŁON i wtedy powinien mrugnąć 2 razy

Piloty powinny być odseparowane, a na wciskanie guzików masz dokładnie po 2 sekundy od momentu wciśnięcia Unlock (otwieranie), tak że sie wyrabiaj

Spoko, dzięki and_pec. Spróbuję z tym programoweniem. Mam nawet to gdzieś rozpisane własnie z innego topicu tut. forum. Na razie pilot działa, lecz muszę podejść w miarę blisko od strony kierowcy. Z daleka lub od tyłu samochodu jak podchodzę jest problem, aby złapał sygnał.

• 3 tygodnie później...

Aurelius Pazłotko dajesz jak masz styk podgięty, a tak to możesz mieć modył skopany Nie wiem gdzie to znajduje się w P12

Spróbuj jeszcze procedury programowania klucza, czyli zabawa z przekręcaniem w stacyjce i szybkim wciskaniem guziczków w pilocie.

przekręcić kluczyk w stacyjce 6 razy w ciągu 10 sekund (włączasz zapłon i wyłączasz), po 6 razie na pozycję ACC i powinien mrugnąć kierunkami 2 razy.

2. trzymając pilota blisko stacyjki wcisnąć i trzymać na pilocie UNLOCK, trzymając UNLOCK wciskasz 3 razy LOCK- powinien mrugnąć 1 raz kierunkami.

3. następnie bierzesz drugiego pilota i też wciskasz i trzymasz UNLOCK i 3 razy wciskasz LOCK- znów powinien mrugnąć 1 raz kierunkami.

Piloty powinny być odseparowane, a na wciskanie guzików masz dokładnie po 2 sekundy od momentu wciśnięcia Unlock (otwieranie), tak że sie wyrabiaj

Witam

moj problem wyglada tak. Auto stalo 2tyg bez odpalania i po tym czasie jak chcialem otworzyc je z pilota nie dalo sie.Jest to pierwszy raz wiec pomyslalem ze bateria padla,bo nie bylo zadnej reakcji.Wymienilem baterie,ale nadal nie dzialalo.Wiec pomyslalem o aku, dzieki pomocy kolegi Aurelius dostalem sie do auta za pomoca kluczyka(w angielskiej wersji zamek w drzwiach jest od strony pasazera!!co za glupota),udalo mi sie odpalic auto i pojezdzilem nim troche i juz elegancko aku jest naladowany(aku kupione rok temu,3lata gwarancji,ma to oczko pokazujace stan naladowania-to tak gwoli wyjasnienia zeby ktos nie odpowiadal zebym wymienil aku itp),weszlem na forum i za pomoca wyzej wymienionej instrukcji chcialem zaprogramowac kluczyk i wszystko szlo dobrze,swiatla migaly jak podano ale problem jest taki ze pilot i tak dalej nie dziala.Czy ma ktos pojecie gdzie moze byc blad,moze cos robie nie tak?Czy to ze swiatla migaja odpowiednia ilosc razy oznacza ze wystarczajaco szybko wciskalem przyciski?Dzieki za wszelka pomoc

Mój problem także ponownie powrócił. Po miesiącu czasu, jak mi gość wymienił mikrostyki i pilot działał OK, ponownie nie działa :(

Co jakiś czas (bardzo rzadko) załapie otwieranie. Też nie mam pomysłu, co jest przyczyną tego...

Jak znajdę chwile czasu (a ostatnio cierpię na chroniczny jego brak), to musze też spróbować z tym programowaniem kluczyka.

Nie widzi mi się ASO, bo tam pewnie zawołają wymianę kluczyka i programowanie, co będzie kosztować pewnie trochę, jak to w ASO.

Dzis udalo mi sie poskladac kluczyk do kupy,tzn kupilem mikrostyki i je wlutowalem z kolega teraz pytanie bo mam problem z tym programowaniem.Pytanie do kolegi And_Pec o punkt pomiedzy 1a2 a mianowicie,piszesz ze "trzymajac pilota blisko stacyjki"co masz przez to na mysli?Tzn ze po pkt.1szym powinienem wyjac kluczyk ze stacyjki(bo przeciez pilot jest zintegrowany z kluczykiem)?

Dzis udalo mi sie poskladac kluczyk do kupy,tzn kupilem mikrostyki i je wlutowalem z kolega teraz pytanie bo mam problem z tym programowaniem.Pytanie do kolegi And_Pec o punkt pomiedzy 1a2 a mianowicie,piszesz ze "trzymajac pilota blisko stacyjki"co masz przez to na mysli?Tzn ze po pkt.1szym powinienem wyjac kluczyk ze stacyjki(bo przeciez pilot jest zintegrowany z kluczykiem)?

Odpowiadam sam sobie na pytanie i tak dla reszty gdyby kiedys napotkali ten problem.Udalo mi sie w koncu zaprogramowac ten kluczyk.A wiec zrobilem tak: zdjelem obudowe ta plastikowa i wlozylem sam kluczyk do stacyjki.Pilot w drugiej rece mialem( jak kolega pisal blisko stacyjki).Wykonalem wszystkie kroki jak w opisie za pierwszym razem sie nie udalo,ale za drugim szybciej naciskalem przyciski i poszlo sprawnie,takze pilot dziala.Mam nadzieje ze juz na dobre.

Edytowane przez Pyrus