Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P11/WP11] Rozrusznik - koszt regeneracji

KURCZAK
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,

zwracam sie do Was z pytaniem czy ktoś orientuje sie jaki jest koszt regeneracji rozrusznika w P11?

I gdzie dobrze i tanio zrobia to w wawie?[/b]

jagiellońska niedaleko stadionu X-lecia, oddajesz stary, dostajesz po regeneracji z gwarancją 6 m-cy, koszt ok. 450zł, u mnie działa już prawie dwa latka

witam :) .... jeśli można to czemu regeneracja.???????????/ p11 to nie taki stary...... a one praktycznie są niezniszczalne..... możesz coś więcej napisać????? pozdr.

regeneracja dlatego iż podczas odpalania czasami nie ma siły kręcić, a później wydaje z siebie dziwny odgłos.

Gość heineken72

nie ma siły kręcic to w 90 % moga byc łożyska zatarte

mogą też być zuzute szczotki i nie przewodzą wiekszych pradów

musiałbyś sam wykrecić rozrusznik żeby to zdiagnozować

ps.

kumpel w renówce za wymiane szczotek zapłacił 300 zł

a same szczotki kosztowały zzz 40 zł

U mnie rozrusznik zawieszał się. Żeby odpalić trzeba go było stuknąć.

Przyczyną były zużyte szczotki.

Po wymianie szczotek i oczyszczeniu chodzi jak nowy. Koszt 30 pln.

Gość primeraW10

maja chlopaki racje, wyciagnij rozrusznik i wymien szczotki i tulejki. przyczyna rzezena sa zuzyte bardzo tulejki a konsekwencja tego jest kantowanie sie wirnika co powoduje ze ciezko kreci twoj rozrusznik.

pozdrawiam

jeżeli sam naprawiasz co nieco to sobie poradzisz ..... jeśli się nie bawisz to faktycznie do naprawy ,, jakiś elektro mechanik ,,, to zrobi . bo dopiero po rozebraniu można dokładnie zdiagnozować. stan tulejek i szczotek . stan zabrudzenia komutatora.... jak się podejmujesz to napisz bedziem pisac.... pozdr.

Hmm proponuję wyjęcie i stól probierczy wtedy będzie wiadomo, szczotki tulejki eeeh to nie maluch panowie, a uzwojenie stojana itd? stół kosztuje ze 30 zł i sprawdzenie pewne, na upartego moge podać jeszcze ze 3 przyczyny w samym rozruszniku tylko czy warto za 30 zł tracić dwa dni na sprawdzanie????

przyczyną rzężenia równie dobrze może być bendix. Miałem to samo:przy uruchamianiu było mu ciężko, i skrzypiał. Oddałem auto do naprawy rozrusznika, koszt: 255 zł z wymianą bendixa, tulejek i łożysk. Jak nie masz kanały lub podnośnika, to ciężko Ci będzie go wyjąć, bo on jest z tyłu za silnikiem pod rurkami, przewodami itp. Naprawiałem go tu: ul. Konewki 9 tel. 863-47-15. To są Włochy.