Gość sim_co Opublikowano 11 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 Witam, Moja mama właśnie nie dalej jak parę dni temu nabyła Almerę 1,6 SLX 5D z 99 roku. Na razie się wdraża w prowadzenie na parkingu przed marketem i mniej uczęszczanych uliczkach, a towarzyszę jej ja... W każdym razie - podczas przesiadki cofałem fotel kierowcy i coś za daleko mi poleciał. Teraz zakres przesuwu jest taki, że od maksymalnego cofnięcia przesuwa się tylko trochę do przodu. Patrzyłem pod fotel i ciągnąc za wajchę na drugiej prowadnicy też ząbki się odchylają, a jednak coś blokuje. Próbowałem szarpnąć trochę do przodu i do góry (na dół) i bez rezultatu. Macie może jakąś 'złotą' radę? Bo 30 minut dzisiaj nad tym spędziłem i nie mam nawet pomysłu co blokuje - najpewniej coś na szynie od strony dźwigni zmiany biegów w miejscu pod oparciem fotela - niestety byłem bez latarki i ciężko cokolwiek zobaczyć. Ewentualnie - czy znacie jakiegoś 'mechaniora', który upora się z tym drobiazgiem w '5 minut' i z innymi mniejszymi i większymi być może kiedyś w przyszłości + nie obedrze mnie z pieniędzy? Dzięki i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tricu Opublikowano 11 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 U mnie to na siłe kiedys trzeba było fotelem pojezdzić góra dół i an boki troche pokołysać i poszło SIŁA ROBI SWOJE HHEHHE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tusiek Opublikowano 12 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2010 spróbuj zajrzeć w prowadnice... mi tam wpadło chyba 20 gr i nie mogłem przesunąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cwiara72 Opublikowano 19 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2010 No ,ja też przerabiałem temat fotela.Podobnie jak kolegi nie suwał się.Niestety próby w samochodzie nie pomogły,trzeba było wyjąć fotel.Trochę młotkiem(jak wiadomo ,uniwersalne narzędzie he,he,he)no i z prowadnicy wypadły 2 eurocenty,jeszcze po właścicielce belgijce.Tak że pomordować się trzeba.Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ATARI Opublikowano 22 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2010 Na 99% blokuję moneta, mi wleciało 5gr i sam się głowiłem nad tym dobrą godzinę Jedyna rada to wyjąć fotel (5min pracy, 4 śrubki)i zdiagnozować to na spokojnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.