Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

lpg do nissan primera II z silnikiem 1.8

Gość andy112
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość andy112

Witam, posiadam Nissana Primere II z 1999r. (p11) po liftingu z silnikiem 1.8, chciąłbym sie dowiedzieć od Szanownych forumowiczów czy nissan z tym silniekiem 1.8 dobrze znosi instalacje gazową. na bezzynie sporo pali.. bedę wdzięczny za wszelkei inforamcje i opinie.

Gość zeroberto

porządna instalacja (sekwencja) i lata - u mnie coś koło 100tys km przejeżdżone i dalej działa :)

U mnie instalacja landi renzo omegas.

Założyłem w pażdzierniku 2009 brc sekwencja i zrobiłem ok 8 kkm śmiga jak pszczółka. Pali w trasie 8 LPG zimą 10-11 i trochePB. Jeżdze na krótkich dystansach wiec leje PB za 50 zł co 5 tygodni przez zime. Warto i nic sie nie dziej. Pytaj rónież o lubryfikacje:))

Witam, posiadam Nissana Primere II z 1999r. (p11) po liftingu z silnikiem 1.8, chciąłbym sie dowiedzieć od Szanownych forumowiczów czy nissan z tym silniekiem 1.8 dobrze znosi instalacje gazową. na bezzynie sporo pali.. bedę wdzięczny za wszelkei inforamcje i opinie.

Chcesz mieć super? Zainstaluj Landi Renzo Omegas, Prins II;

Chciesz mieć dobrze? Zainstaluj BRC Sequent (nic nie poustawiasz sam) albo Stag4 lub lepszy, na porządnych komponentach.

Chcesz mieć jako tako? Zainstaluj II generację, Blos. W końcu ludzie na tym też jeżdżą.

Chcesz mieć super? Zainstaluj Landi Renzo Omegas, Prins II;

Chciesz mieć dobrze? Zainstaluj BRC Sequent (nic nie poustawiasz sam) albo Stag4 lub lepszy, na porządnych komponentach.

Chcesz mieć jako tako? Zainstaluj II generację, Blos. W końcu ludzie na tym też jeżdżą.

dobry podział wszystko zależy od zasobności portfela zakłądającego

Gość truszczu

Czasem nie wierzę w zgubne skutki posiadania LPG w aucie i ładowania nie wiadomo ile kasy w instalację. Dlatego swoją wypośrodkowałem cenowo ;)

Dla przykładu poprzednie auto seat ibiza instalka I gen regulowałem ją często bo co zatankowałem to zapłon musiałem cofnąć/przyspieszyć na reduktorze pokręcić, ale działała. Auto miało jak ja sprzedawałem zrobione 65000km, ale za to tylko na LPG w lato i w zima (paliwo nie działało :) ). Przerobiłem wwiertkę na mikser i miałem ssanie na LPG. Sprzedałem po znajomości cały czas widzę autko poza urywanymi języczkami w klamkach nic się nie zepsuło. Zalałem ceramizer to lepiej odpalało w zimę (niech ludzie mówią, że to nie działa, ale ja testowałem i w jakiś tam sposób działa). Reduktor po 50000km rozebrałem i wymieniłem membrany, które nie wyglądał na zużyte.

Więc reasumując moje wtrącenie o LPG jak masz w pobliżu dobrego speca od STAGa to go zakładaj nie ma co przepłacać. Wg. mnie ważniejsze, żeby dobrze pozakładali :)