cybul009 Opublikowano 13 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 zalej dobre paliwo rozłącz aku na noc i pojeździj trochę na PB, jak przez jakiś czas ECU nauczyło się takiej mieszanki to teraz musi nauczyć się innej, do tego tak jak Tofu mówi poczyść dokłądnie wszystko. Nie wygląda to na jakiś niewiadomo jaki problem, przecież check nie wyskakuje Przestawiony zapłon o 5 stopni juz jest okej. Czy rozrząd moze mieć wpływ na falowanie silnika i co ile sie wymienia rozrzad łancuszkowy silnik 1.6 99km 16v Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megadave Opublikowano 13 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 Miałem podobny problem. Poczytaj sobie mój temat http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/65082-p11144-nienaprawialna/page__p__723376__hl__nienaprawialna__fromsearch__1&?do=findComment&comment=723376 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cybul009 Opublikowano 16 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 Miałem podobny problem. Poczytaj sobie mój temat http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/65082-p11144-nienaprawialna/page__p__723376__hl__nienaprawialna__fromsearch__1&?do=findComment&comment=723376 twoja sytuacja jest zupełnie inna mi nic nie szarpie. Zapłon ustawiali mi w serwisie nissana dodali ze rozrzad trzeba wymienić bo głośno pracuje inny mechanik stwierdził ze nic nie chałasuje rozrzadu to chyba raczej nie wymieniać bo co ma do takiej sytuacji rozrzad ?? Obroty zaczęły z powrotem falować na luzie. Zauważyłem różnice ze auto jest silniejsze ale dalej faluje ;/. Jak sie czyści przepustnice, Kąpiel w benzynie jakiś środek mam kupić do czyszczenia ? Proszę o odkłady opis Jakie obroty powinno mieć auto na gazie i benzynie 750? 1000? 900? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 16 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 w sklepie motoryzacyjnym poproś o spry do czyszczenia gaźników, ja kupiłem STP i jest gitt, ale każdy inny też będzie dobry u mnie akurat taki mieji, ja mam obroty 900 i mi to nie przeszkadza tylko cały rok klimka włączona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cybul009 Opublikowano 16 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 w sklepie motoryzacyjnym poproś o spry do czyszczenia gaźników, ja kupiłem STP i jest gitt, ale każdy inny też będzie dobry u mnie akurat taki mieji, ja mam obroty 900 i mi to nie przeszkadza tylko cały rok klimka włączona a gdy klima wyłonczona to jakie obroty masz? i jak mam czyscic tym sprejem tylko do dzióry psikać czy rozkrecic i dokładnie wszędzie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 16 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 chyba 800, ja czyściłem do dziury ale wtedy są wyższe obroty przez jakiś czas teraz bym rozbierał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cybul009 Opublikowano 18 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2010 a nie bede musiał potem jechać do nissana na programowanie przepustnicy jak ja rozkrece??? Pomocy po czyszczeniu przepustnicy przeparatem do tego przeznaczonym mam wysokie obroty 2000-3000 na biegu jałowym i sprzegle. przepustnice odkrecałem i czujniki tez i psikałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 18 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2010 może jak skręciłeś to nie zamyka Ci sie do końca ?? a pozaznaczałeś co i gdzie było ustawione?? rozkręć jeszcze raz i spróbuj przestawić w końcu nic więcej nie zepsujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cybul009 Opublikowano 19 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2010 cholera go wie jestem pewien ze wszystko jest na swoim miejscu zmieniałem tez przewody gumowe takie cieniutkie bo były poparciałe. Przepustnica była zamknieta w momencie zakładania poluzowałem śruby na przepustnicy od czujnika z wtyczką brązową przesunąłem czujnik i obroty spadły do 1000 gdy wrzucę bieg to wzrastają do 2000 ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 19 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2010 sprawdź czy linka od gazu się nie przycina, a najlepiej zdejmij ją z przepustnicy i wtedy spróbuj czy obroty rosną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cybul009 Opublikowano 19 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2010 (edytowane) ale obroty rosna gdy wbije bieg i stoje w miejscu a na biegu jałowym sa mniejsze tz 1000 zdjełem linke to samo Edytowane 19 Maja 2010 przez cybul009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 19 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2010 dziś z ciekawości zrobiłem też ten numer z biegami i sprzęgłem i nic się nie zmienia czyli coś namieszałeś, a tylko po wciśnięciu sprzęgła wzrastają?? czy trzeba bieg wrzucić?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cybul009 Opublikowano 20 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2010 trzeba wrzucić bieg auto u mechanika jak zrobi to napisze co to było mechanik nie dał rady tego zrobić ani elektryk, na samym poczatku był zapłon ustawiany moze to jest przyczyną, gby zdejme kostke z czujnika krokowego na przpustnicy objawy znikaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 20 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2010 gdzieś było o uczeniu biegu jałowego, próbowałeś tego?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cybul009 Opublikowano 20 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2010 (edytowane) nie słyszałem nowy temat http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/66244-primera-p11-rosna-obroty-gdy-wbije-bieg/ Edytowane 20 Maja 2010 przez cybul009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 20 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2010 nie słyszałem #2 post Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cybul009 Opublikowano 26 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2010 (edytowane) ____________________________________________________________________________________________________________ Wymiana silniczka nie pomogła obroty 1000 wrzucę biegu rośna do 2000 podczas jazdy gdy wcisnę sprzęgła/wrzucę luz obroty nie schodzą Edytowane 26 Maja 2010 przez cybul009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi