Gość GangsterTeam Opublikowano 12 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2010 Witam serdecznie. Chciałbym się poradzić odnośnie rezerwy w tymże nissanie. Mam pytanie, ile na rezerwie mogę zrobić km: w trasie a ile w mieście. Zawsze się zastanawiałem, słyszalem różne opinie ale to tylko tako od ludzi którzy mają inne samochody. Jestem studentem i dość często pali sie pomaranczowy szatan Piszcie jak to jest. Dzięki z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pako Opublikowano 12 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2010 Ja mam diesla i radzę od razu szukać stacji. Wystarczy może na 50km ale ssanie paliwa do ostatniej kropli niesie ryzyko zassania szlamu z dna baku. Tak więc ja bym nie patrzył przez pryzmat skąpstwa i jazdy do ostatniej kropli a raczej tankował możliwie najszybciej po zapaleniu się komornika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 12 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2010 rezerwa jest zalezna od stylu jazdy ale jedno jest pewne, że starcza od zapalenia księgowego do zatrzymania nissmo a później trzeba zatankować, choćby nawet z kanistra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nicchi Opublikowano 12 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2010 TD zrobiłem na rezerwie o ile dobrze pamiętam powyżej 50km, ale z kanistrem w bagażniku Jak masz na tyle stalowe nerwy żeby doczekać do rezerwy, to i potem dasz radę. A dla studentów, to komunikacja miejska ma zniżkę znaczną i o paliwo do Solarisa nie trzeba się martwić Jazda na dłuższą metę w okolicach rezerwy to zabójstwo dla pompy paliwa, pompy wtryskowej i jeszcze paru przydatnych gadżetów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość GangsterTeam Opublikowano 12 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2010 hehe no racja. ;P A tak wogóle to ja spokojnie jezdze, zawsze tak do 2,5 tys.obr. i styka. A jeszcze mam pytanko, przy jakich obrotach jest najmniejsze spalanie? i jeszcze jedno, ile jest paliwa w baku jak zapali się rezerwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nicchi Opublikowano 12 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2010 i jeszcze jedno, ile jest paliwa w baku jak zapali się rezerwa? Odpowiedź statystyczna: to zależy Powinno to być ok 5-7 litrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piter-urs Opublikowano 13 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 Ja ostatnio przejechałem 38km i byłem mocno zdziwiony jak mi stanęła P11 1.6 jazda po Warszawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cybul009 Opublikowano 13 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 (edytowane) Witam serdecznie. Chciałbym się poradzić odnośnie rezerwy w tymże nissanie. Mam pytanie, ile na rezerwie mogę zrobić km: w trasie a ile w mieście. Zawsze się zastanawiałem, słyszalem różne opinie ale to tylko tako od ludzi którzy mają inne samochody. Jestem studentem i dość często pali sie pomaranczowy szatan Piszcie jak to jest. Dzięki z góry Edytowane 13 Maja 2010 przez cybul009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_S Opublikowano 13 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 U mnie na rezerwie jest ok 10 litrów, wiec po mieście zrobię jakieś 70 km, a w trasie ponad 100. Ale tak jak już koledzy pisali, zależy to od stylu jazdy ile zrobisz. Na rezerwie masz ok 10 litrów paliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimm Opublikowano 14 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 Raz sprawdziłem na upartego i w mieście przejechałem na żydzie 65km i spokojnie dojechałem do stacji a w trasie to lekko 100km. Rezerwa w P11 przed liftem wynosi 10litrów według mojej instrukcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciarek Opublikowano 14 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 Jakąś nadmierną panikę siejecie, ja po zapaleniu się księgowego robię po mieście minimum 50 km a jak wyjadę gdzieś ciut dalej to 80 bez problemu i z tego co widzę po tankowaniu jeszcze jest trochę zapasu ale tu faktycznie szkoda ssać tego do filtra. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi