dario79 Opublikowano 14 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 Witam Po załączeniu stacyjki cały czas świeci się kontrolka otwartych drzwi, posprawdzałem wszystkie włączniki przy drzwiach (suche), dochodzi do nich jeden kabel (czerwony)oprócz tylnych lewych drzwi tam mam zlutowany kabel czerwony i zielony (widać że cos tam było robione bo włącznik był przykręcony inną śrubą), jak posprawdzać które drzwi wysyłają sygnał że akurat przy nich jest problem. Jak się kontrolka otwartych drzwi świeci to również światło w środku tak jak by były drzwi otwarte. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 14 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 powyciągaj wszystkie wyłączniki i posprawdzaj, one są sterowane masą, nie zapomnij o wyłączniku w bagażniku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dario79 Opublikowano 14 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 powyciągaj wszystkie wyłączniki i posprawdzaj, one są sterowane masą, nie zapomnij o wyłączniku w bagażniku jak sprawdzić jak tam tylko jeden kabel leci, jak sprawdzić masę?, w bagażniku patrzyłem ale nie znalazłem żadnego wyłącznika, tak jakby z zamka było sterowane oświetlenie, bo jak wciskam zamek na klapie to się tylne oświetlenie zapala nawet jak klapy nie podnosze, więc wygląda że klapa jest oki, wyłączniki sprawdzałem wszędzie jeden kabel dochodzi i nic urwane nie jest. ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 14 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 właśnie o to chodzi na przewodzie masz (+) czyli jak wyciągniesz przewody to jak zwiera do masy to się podniesie i będzie OK, zaczął bym od tego co był robiony, jak klapa jest OK to nie ma potrzeby dalej jej drążyć, skup się na drzwiach albo padło coś w lampce, tam jest ściemniacz, gdzieś czytałem, ze on też potrafi tarabanić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dario79 Opublikowano 15 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2010 jutro to sprawdze, narazie leje na dworze może to gdzieś problem z wilgocią, chociaż wszystkie wyłączniki były suche, spróbuje jeszcze wymontować jeden wyłącznik od znajomego i będę próbował podmieniać. Dzięki za pomoc jutro to sprawdze, narazie leje na dworze może to gdzieś problem z wilgocią, chociaż wszystkie wyłączniki były suche, spróbuje jeszcze wymontować jeden wyłącznik od znajomego i będę próbował podmieniać. Dzięki za pomoc Porozłączałem wszystkie wyłączniki w drzwiach i w bagażniku, porozpinałem wszystkie kostki a kontrolka otwartych drzwi dalej świeci razem ze światłem w środku, już nie mam pomysłów, sprawdze jeszcze czy do każdego wyłącznika dochodzi prąd, może kabel się gdzieś przetarł i zwiera z masą. Jeżeli macie jeszcze jakieś pomysły to proszę o pomoc, autko chodzi jak ta lala ale ta kontrolka to mnie już do szału doprowadza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 16 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 jakby się prąd zwierał z masą to by poleciał bezpiecznik i by się nie świeciło owszem Masz pewnie faktycznie przetarte i łapie masę i dlatego świeci (+) jest stały do lampki ... a z drzwi dochodzi Masa (-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.