Gość OGIER 82 Opublikowano 14 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 witam pisze bo mam mały problem. Mianowicie posiadam terrano 2 2004r. w tym modelu jest standardowo montowane radio (coś a'la wieża) razem z włoncznikiem świateł awaryjnych a problem jest taki że nie moge nigdzie dostać kieszeni na radio z tym włoncznikiem żeby tam wżucić np. CD jak by ktoś wiedział o jakiejś stronce w sieci albo hurtowni w okolicach katowić to będe wdzięczny ps. na allegro niema. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azm-61 Opublikowano 15 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2010 (edytowane) Cześć! Nic nowego oryginalnego to raczej nie dostaniesz chyba, że w serwisie ale to wiąże się z kosztami. Na forum przewijały się tylko dwa tematy o tych kieszeniach ale na zasadzie "zrób to sam". Poszukaj tematów, a może Twój problem będzie rozwiązany. Napisz do tych ludzi i zapytaj jak sobie poradzili z tymi przeróbkami i poproś o zdjęcia, ewentualnie poszukaj kieszeni na Allegro z samochodów przeznaczonych na części bo właśnie tam widziałem różne wersje tych kieszeni. Powodzenia Andrzej Poszukałem 10 minut i jest. Chyba o to chodzi? http://moto.allegro.pl/item1030456931_nissan_terrano_ii_03_rok_sterowanie_konsola.html Edytowane 15 Maja 2010 przez azm-61 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr323f Opublikowano 15 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2010 Witam, Jeśli chodzi o przeróbkę na całkowicie inny model to przeczytaj koniecznie to --> http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/62965-terrano-ii-radio/. Sprawa całkowicie do zrobienia. U mnie odtwarzacz kasetowy padł, zglasza jakiś błąd ale na transmiterze FM za 18zł (z pilotem) hula aż miło. Sprawa z ewentualną wymianą całkowicie do samodzielnego zrobienia. Jeżeli potrzebujesz jakiś jeszcze konkretów to pisz. Pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
simonc2 Opublikowano 28 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2017 koledzy odświeżam temat. Kieszeń do radia mam juz prawie dorobioną tylko potrzebuje jeszcze ten nieszczęsny włącznik awaryjnych, z jakiego auta bedzie pasował bez przeróbek (chodzi o wtyczke), musze to wiedzieć ponieważ w kieszeni którą dorabiam musze wyciąć otwór na taki włącznik i opatentować mocowanie tego włącznika. W moim terrano mam fabrycznego kaseciaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zolwik_Tuptus Opublikowano 28 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2017 Ja kupiłem przełącznik od Almery N16, ale miał minimalnie inną wtyczkę, więc ten odpada (no chyba, że tak jak ja kupisz z wtyczką i przelutujesz 4 przewody) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
simonc2 Opublikowano 29 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2017 w terrano od awaryjnych są 4przewody? Jeszcze radyjka nie wyjmowałem wiec nie wiem jakie przewody i wtyczki do niego dochodzą. Myślałem że ktoś podeśle zdjęcie tej nieszczęsnej wtyczki od awaryjnych w terrano II. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magyar Opublikowano 3 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 (edytowane) w terrano od awaryjnych są 4przewody? Jeszcze radyjka nie wyjmowałem wiec nie wiem jakie przewody i wtyczki do niego dochodzą. Myślałem że ktoś podeśle zdjęcie tej nieszczęsnej wtyczki od awaryjnych w terrano II. TU masz link do opisu wtyczek. Jak zrobiłeś wypełnienie/ramkę? Myślałem aby wyciąć z blachy aluminiowej, umieścić nad radiem przycisk awaryjnych, włączniki dodatkowe oświetlenia, gniazda USB Wypełnienie wycięte z aluminium i pomalowane na czarny mat, przykręcone w miejsce dwóch śrub, które mocują "drewnianą" ramkę. Przycisk z czerwoną diodą włącza światła awaryjne, pod lewym będą dodatkowe światła, które będą zamontowane z tyłu auta. Edytowane 3 Marca 2017 przez magyar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
simonc2 Opublikowano 5 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 kolego z czego wziołeś te przełączniki nad radyjkiem? jak połączyłeś kabelki od awaryjnych? jak podpiołeś fabryczną kostke nissanowską do radia?(kupiłeś przejściówke na allegro?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magyar Opublikowano 12 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 (edytowane) Przełączniki z Allegro, do wyboru dioda czerwona, zielona i niebieska. W linku z wtyczkami który zamieściłem znajdziesz opis wtyczek - dwa kable z wtyczki odciąłem i przylutowałem do przełącznika. Dioda świeci kiedy awaryjne są wyłączone. Radio jest na przejściówce z wtyczki Nissana na ISO również z Allegro. http://allegro.pl/wlacznik-przelacznik-z-dioda-led-czerwony-12v-30a-i5014668546.html?snapshot=MjAxNy0wMi0xOVQxODoyMzo1Mi43OTBaO2J1eWVyOzI0MDQ5MGNiZGNjZjY0MGY0YjJkYWFmYzhhMjk1YmI2NWNjYjJkYzQ3OTQ3MDU2ODU0NGM1ODUxNDUxNjY3YjM%3D Edytowane 12 Marca 2017 przez magyar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby Opublikowano 12 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 Włącznik awaryjnych pasuje od primery p.11. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi