wlomaz Opublikowano 15 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2010 Co prawda lało, ale już trzy razy mialem taki przypadek w trakcie jazdy samochod stanął(w zimie również ,ale za moment odpalil i było ok.) od czasu do czasu mryga CHEK Engine potem znowu OK.Wskażnik paliwa też pokazuje co chce .Również po podpięciu pod kompa i likwidacji blędnych kodow jest "55" czyli cacy, co się dzieje ? Rok prod 2001 Primera P11 TD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość emeryt03 Opublikowano 15 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2010 (edytowane) Co to znaczy " po likwidacji błędnych kodów"?! Jak auto gaśnie i check miga, to jakaś przyczyna jest. Moim zdaniem to na pewno nie ulewa. Proponuję poczytać wszystko na temat traktorka w przyklejonych, zrobić autodiagnostykę, wyeliminować jednoznaczne przyczyny, a jak to nie pomoże to dopiero pisać. I jeszcze jedno, gdyby kasowanie błędów usuwało usterki to by była dopiero radocha. I jeszcze..., w 2001 roku nie produkowali P11 tylko P11.144, to wszystko można, a nawet trzeba wyczytać na tym forum. Zastanawia mnie skąd się bierze niechęć do czytania? Chyba jeszcze tego uczą...?! Edytowane 15 Maja 2010 przez emeryt03 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 15 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2010 Check się świeci czy miga bo to kolosalna różnica. Jak świeci to jest błąd w sterowaniu silnika a jak miga to immo jest rąbnięte Jaki to kod tam wykasowujesz 18 czy może 47 lub 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wlomaz Opublikowano 18 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2010 Dzięki za odpowiedż, ale nic dla mnie z niej nie wynika tak jak na podobnych na forach do których mnie odsyłasz W serwisie Nissana owszem bylem i oprocz straconej kasy niewiele wynikło .Kupilem Scaner JP-701 i kombinuję sam.Co do silnika masz rację P11.114 ale jak widzisz podałem datę produkcji 2001i widzę że szybko załapałeś .Wczoraj oddałem do nastepnego serwisu i jestem jednego pewien następnego wydatku co do jakości uslugi dam znać !Mimo wszystko dzięki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość emeryt03 Opublikowano 18 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2010 To, że dla Ciebie "nic nie wynika" to trudno. Proponowałem abyś poczytał to, co na tym forum jest napisane na temat autodiagnostyki, zrobił ją i w zależności od kodu jaki Ci wymiga działał dalej. Skoro nie chcesz, albo nie umiesz z tego skorzystać , tu trudno, wydawaj kasę na serwisy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 18 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2010 I pewmie znowu tam powiedżą że jest błąd P1206 lub ECU się zrypał a w najlepszym wyjściu gniazdo OBD2 bo jest brak komunikacji z czytnikiem, a akurat podpieli się VAGiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gelo181 Opublikowano 1 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2010 Ja miałem tez problem że jade i bach silnik umiera, jak ostygł to odpalał i jechał dalej jak mu się chciało. Wymieniłem cewkę i wszystko gra:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość emeryt03 Opublikowano 1 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2010 Ja miałem tez problem że jade i bach silnik umiera, jak ostygł to odpalał i jechał dalej jak mu się chciało. Wymieniłem cewkę i wszystko gra:D A gdzie w traktorku jest cewka?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pako Opublikowano 2 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 Jest cewka... ...Moczowa u kierowcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość emeryt03 Opublikowano 2 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 Jest cewka... ...Moczowa u kierowcy A...! To sorki. Całe życie się człowiek uczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi