elsebo Opublikowano 24 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 dziękuję else za pomoc co do centralnej bazy - w necie wyczytałem, że jedynie w poszczególnych ASO są dane konkretnych modeli, które w nich były serwisowane, jednak na nz jest kolega, który sprawdza Nissany nie tylko pod kątem rodzaju nadwozia, silnika etc. ale także podaje przebiegi i rodzaje napraw oraz datę pierwszej rejestracji. Nie działa to jednak przy każdym aucie Czyli nie ma centralnej bazy danych. Przykładowo w Peugeot-ie jak aktualizowali mi soft to ściągali go online z serwera we francji. Odwiedzając raz ASO poza Polską przekonałem się, że cała historia "choroby" mojego auta była dostępna w systemie centralnym. Tutaj niestety nie ma o tym mowy a szkoda. Być może pracują jeszcze nad takimi rozwiązaniami, ale konkurencja już je ma od dawna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom112 Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2011 A potwierdziłeś to już w Polsce? jeszcze nie ale bede w serwisie w polsce 5 kwietnia to zapytam czy mają to w systemie. Jak to sprawdze to odpisze Byłem w serwisie i jednak w systemie mieli że miałem wymienione radio w holandii pytałem się jak jest z tą centralną bazą danych i okazało się że jest ale nie tak do końca, w centralnej bazie jest tylko to co było robione na gwarancji a płatnych usług nie ma troche szkoda że nissan mając możliwość nie wykorzystuje jej i nie wpisuje wszystkiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość osik Opublikowano 8 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 (edytowane) Witam Czy po numerze VIN mogę się dokładnie dowiedzieć jakie wyposażenie powinna mieć moja Micra? Chodzi mi głównie o dokładny symbol sterownika komfortu, przełącznika zespolonego i kierownicy. Kupiliśmy Micrę, jak się okazało po sporych przejściach. Nie działa między innymi czujnik deszczu i regulacja prędkości wycieraczek, w kierce nie ma sterowania radiem... po za tym ten model ma pełen wypas i trochę szpachli Będę bardzo wdzięczny, jeśli ktoś będzie mógł mi pomóc, żonka głowę suszy od ponad roku. VIN: SJNFDAK12U1301088 Pozdrawaim Edytowane 8 Listopada 2011 przez osik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Author53 Opublikowano 10 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2011 , żonka głowę suszy od ponad roku. Pozdrawaim Nie tańsza jest suszarka do włosów? Zawsze można wymienić na nowy model. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paba Opublikowano 10 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2011 (edytowane) Nie tańsza jest suszarka do włosów? Zawsze można wymienić na nowy model. dlaczego piszesz sztuka-dla-sztuki, nie mając nic sensownego do powiedzenia w kwestii VIN Micry? facet wchodzi pewnie z nadzieją, że ktoś odpisał konkretnie, a tutaj opowiadanie pierdół jak u cioci na imieninach tutaj można się produkować do woli (chyba): http://forum.nissank...na-kazdy-temat/ PS nie obraź się, ale deko mnie to irytuje i postanowiłem się (może i niepotrzebnie) wywnętrznić Edytowane 10 Listopada 2011 przez paba 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Author53 Opublikowano 10 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2011 (edytowane) dlaczego piszesz sztuka-dla-sztuki, nie mając nic sensownego do powiedzenia w kwestii VIN Micry? facet wchodzi pewnie z nadzieją, że ktoś odpisał konkretnie, a tutaj opowiadanie pierdół jak u cioci na imieninach tutaj można się produkować do woli (chyba): http://forum.nissank...na-kazdy-temat/ PS nie obraź się, ale deko mnie to irytuje i postanowiłem się (może i niepotrzebnie) wywnętrznić Nie za bardzo wiem co oznacza słowo "wywnętrznić" (szukałem a słowniku ale nie znalazłem) ale ... pewnie coś znaczy. Jeśli uważasz że coś jest nie tak to po co piszesz te swoje pierdoły. Od pilnowania porządku na forum są admini. Odrobina humoru nikomu jeszcze nie zaszkodziła chyba że nie wiesz co to jest humor. Wyluzuj. PS nie obraź się, ale dwa deka mnie to irytuje jak ktoś mnie poucza. Po łacinie brzmi to tak : "Ne sus doceat". Przepraszam za "sus", ale to jest przysłowie i cytuje sie w całości. Miłego dnia. Edytowane 10 Listopada 2011 przez Author53 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paba Opublikowano 10 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2011 (edytowane) Nie za bardzo wiem co oznacza słowo "wywnętrznić" (szukałem a słowniku ale nie znalazłem) ale ... pewnie coś znaczy. http://www.sjp.pl/wywn%EAtrza%E6 błąd z rozpędu, powinienem był napisać : "wywnętrzyć", przepraszam PS nie obraź się, ale dwa deka mnie to irytuje jak ktoś mnie poucza. masz prawo, nie obrażam się, bo raz, że nie leży to w mojej naturze, dwa - rozmawiamy przez internet i trzy, rozmawiamy o pierdołach widzisz, a mnie to aż tak nie irytuje co widać np. po odpowiedzi na pierwszy zacytowany fragment Twojej wypowiedzi Po łacinie brzmi to tak : "Ne sus doceat". Przepraszam za "sus", ale to jest przysłowie i cytuje sie w całości. dzięki to może "łaciną w łacinę", bez "susów" "Admoneri bonus gaudet" Miłego dnia. Miłego dnia Author53, w 3mieście ładna słoneczna pogoda, jednak zimno bardzo tak sobie teraz patrzę, że może jednak zbyt agresywnie z mojej strony Edytowane 10 Listopada 2011 przez paba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Author53 Opublikowano 10 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2011 (edytowane) http://www.sjp.pl/wywn%EAtrza%E6 błąd z rozpędu, powinienem był napisać : "wywnętrzyć", przepraszam masz prawo, nie obrażam się, bo raz, że nie leży to w mojej naturze, dwa - rozmawiamy przez internet i trzy, rozmawiamy o pierdołach widzisz, a mnie to aż tak nie irytuje co widać np. po odpowiedzi na pierwszy zacytowany fragment Twojej wypowiedzi dzięki to może "łaciną w łacinę", bez "susów" "Admoneri bonus gaudet" Miłego dnia Author53, w 3mieście ładna słoneczna pogoda, jednak zimno bardzo tak sobie teraz patrzę, że może jednak zbyt agresywnie z mojej strony Miłego Nie trzeba było tak od razu? Zjeżyłeś siebie i mi podniosłeś ciśnienie. Wiele rzeczy mi się nie podoba, ale ....... od tego są admini. Jak będziemy tacy pokorni to co Oni będą robić (a do pokornych nie należę). Zanudzą się. Jutro wolne. Spokoju i słoneczka. P.s minus za minus Edytowane 10 Listopada 2011 przez Author53 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paba Opublikowano 10 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2011 (edytowane) minus nie ode mnie ktoś z przyglądających się najwidoczniej Cię ukarał! ale co tam, pozdrowienia z Gdańska, miłego święta jutrzejszego! myślę, że czas najwyższy na powrót do wątku przewodniego Edytowane 10 Listopada 2011 przez paba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Author53 Opublikowano 10 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2011 minus nie ode mnie ktoś z przyglądających się najwidoczniej Cię ukarał! ale co tam, pozdrowienia z Gdańska, miłego święta jutrzejszego! myślę, że czas najwyższy na powrót do wątku przewodniego To bije sie w klatę i przepraszam. Szkoda ze nie widac kto te minusy wystawia. Taki cicho ciemny NN. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paba Opublikowano 10 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2011 (edytowane) To bije sie w klatę i przepraszam. Szkoda ze nie widac kto te minusy wystawia. Taki cicho ciemny NN. a tam, w d*pie z minusami! pozdrowienia! obiecuję, że kończę OFF-Topic Edytowane 10 Listopada 2011 przez paba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elsebo Opublikowano 10 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2011 Panowie, No to macie po plusie i pls nie rozciagajcie juz tematu... Rzeczywiscie znajomoscia laciny mozna wykazac sie w innych miejscach. Z checia poczytam, moze sie czegos ciekawego dowiem... Pozdrawiam Witam Czy po numerze VIN mogę się dokładnie dowiedzieć jakie wyposażenie powinna mieć moja Micra? Chodzi mi głównie o dokładny symbol sterownika komfortu, przełącznika zespolonego i kierownicy. Kupiliśmy Micrę, jak się okazało po sporych przejściach. Nie działa między innymi czujnik deszczu i regulacja prędkości wycieraczek, w kierce nie ma sterowania radiem... po za tym ten model ma pełen wypas i trochę szpachli Będę bardzo wdzięczny, jeśli ktoś będzie mógł mi pomóc, żonka głowę suszy od ponad roku. VIN: SJNFDAK12U1301088 Pozdrawaim Coś tam masz na mailu Juz nie wspomnę, że pełne informacje uzyskasz w serwisie... W zamian poproszę o kupno naklejki klubowej na auto aby w 3city było ich więcej...hehe... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bpiq Opublikowano 11 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2011 Jeśli ktoś kupił QQ Visia z 2010 roku z takim VIN: SJNFAAJ10U2199064 to zapraszam na PM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegit Opublikowano 5 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2011 Witam Czy po numerze VIN mogę się dokładnie dowiedzieć jakie wyposażenie powinna mieć moja Micra? Chodzi mi głównie o dokładny symbol sterownika komfortu, przełącznika zespolonego i kierownicy. Kupiliśmy Micrę, jak się okazało po sporych przejściach. Nie działa między innymi czujnik deszczu i regulacja prędkości wycieraczek, w kierce nie ma sterowania radiem... po za tym ten model ma pełen wypas i trochę szpachli Będę bardzo wdzięczny, jeśli ktoś będzie mógł mi pomóc, żonka głowę suszy od ponad roku. VIN: SJNFDAK12U1301088 Pozdrawaim Pasuje? Model [K12E] MICRA Data produkcji 07/2004 Grade [ELEG] ELEGANCE TYPE Rodzaj silnika [K9K.60KW] K9K.60KW TYPE ENGINE Typ nadwozia [5HB] 5 DOOR HATCHBACK Region [EUC} EUROPE GROUP A Typ [sTD] STANDARD Skrzynia biegów [F5] 5-SPEED MANUAL TRANS Кod kolora [T12] Кod tapicerki [G] BLACK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1981 Opublikowano 8 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2017 Witam wszystkich czy ma ktoś możliwość sprawdzenia numeru vin auto z Belgi SJNFCAJ10U1418866 szukałem w necie ale nic ciekawego nie znalazłem ale wszędzie trzeba zapłacić a pewności nie ma chodzi mi głownie o przebieg jak dam rade załatwić car-pass z góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniujr Opublikowano 8 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2017 Polecam wydać 250pln na autotesto, zwłaszcza jak masz daleko po auto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpik Opublikowano 14 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2020 Dzięki za przyjęcie do grupy, w zeszłym tygodniu kupiłem Qashqai+2 j10 z 2010 sprowadzony z niemiec czy mógłby ktoś rozszyfrowaac Vin SJNJBNJ10U7017742 ile informacji się da z góry dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 15 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2020 NISSAN201809 name:QASHQAI+2 date:06.2010 trimcolor:G framecolor:Z11 model:JDRNLCYJ10EGAGB--A market:Europe (LHD) engine:MR20DE grade:TEKNA TYPE transmission:6MT options:SEAT TYPE:3 ROW SEATS; AREA:EUROPE C GROUP; WHEEL DRIVE:4WD; NAVIGATION WITH SD CARD + BOSE AUDIO; ALUMINIUM PEDAL; GER,AUS,SWI; LEATHER+FRONT HEATED SEAT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 15 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2020 18 godzin temu, Karpik napisał: czy mógłby ktoś rozszyfrowaac Vin SJNJBNJ10U7017742 https://www.vindecoderz.com/EN/check-lookup/SJNJBNJ10U7017742 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpik Opublikowano 15 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2020 10 godzin temu, Andrzej G napisał: https://www.vindecoderz.com/EN/check-lookup/SJNJBNJ10U7017742 Dzięki, poważnie nie ma nikogo kto poda jakieś informacje na jego temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 15 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2020 Dzielimy się tym, co mamy. Jeżeli to Ci za mało, to pozostaje Ci tylko skorzystanie z płatnych opcji wszelkiej maści dekoderów, lub wizyta w ASO ... tylko tam też nie zapomnij zabrać portfela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezzar1 Opublikowano 16 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2020 22 godziny temu, Karpik napisał: nie ma nikogo kto poda jakieś informacje na jego temat? https://carinfo.kiev.ua/cars/vin/nissan/vin_check?su=sk5ilksnyrd9 Czego oczekujesz. Podaliśmy to co jest możliwe i ogólnodostępne, jeśli chcesz więcej, to tak jak Andrzej napisał. Nissan niestety jest bardzo ubogi w ogólnie dostępne informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi