Qadrat Opublikowano 16 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 Jako, że moja Almerka ma u mnie dożywocie (w sensie - będę nią jeździł, dopóki rdza nie wpierd...) to chciałbym jej kupić nowe tarcze i klocki na przód. Nie ukrywam, nie zależy mi na najtańszych "noname", tylko o dobrym kompromisie cena/jakość. Almerka to hatchback 2.0D, 1998r, ABS. Może ktoś wymieniał z przodu taki zestaw i się podzieli doświadczeniem? Wstępnie myślałem o zestawie TRW, ewentualnie tarcze TRW lub ATE i klocki Akebono. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bociexxx Opublikowano 16 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 hej , powiem tak z przodu mam tarcze TRW + klocki TRW, z tylu zestaw TRW+Akebono co moge powiedziec , cana/jakość wypada bardzo dobrze, samochód bardzo dobrze hamuje nie ma zadnego bicia itp. , poprostu brak problemow jakichkolwiek tyl i przód , przejechalem narazie na nich moze z 3 tyski wiec niewiele ale jest dobrze:) polecam pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limo Opublikowano 16 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 Nie ma problemu - polecam tarcze TRW i klocki tejze firmy. Bardzo dobrze hamuje, choc niestety w letnie dni alufelgi czarne - klocki troche pyla. No, ale cos za cos - mozna miec twarde japonskie szajsy piszczace przy kazdym hamowaniu. Przejechalem na tym zestawie juz kilkadziesiat tysiecy km. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vulture30 Opublikowano 19 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2010 Ja 2 lata (20000km) mam zestaw Brembo + Ferrodo i jestem zadowolony. Nie widze nic złego w działaniu hamulców. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.