Gość jackC Opublikowano 16 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 Witam, ostatnio przegnałem swoją nyskę w trasie jakieś 300 km i pod koniec złapałem kawałek fajnej drogi i przycisnąłem troszkę gaz. Przy ok . 170-180 km/h coś zaczęło stukać pod maską, jakby z lewej strony... Później jak zwolniłem to powtarzało się nawet przy 140 momentami... O co chodzi ? Spotkał się ktoś z czymś takim ? Spalanie stukowe ? złe paliwo ? nagar na tłokach? hmm ? Primera 1.6 16v z gaźnikiem. 92 r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 16 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 ale gdzie stukało metaliczne stukanie słychać tylko przy obciążeniu pod górę jak jedziesz może to coś bardziej prostego ,,, a to zależne od prędkości czy obrotów ,, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 17 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2010 rozpędź się wrzuć na luz i zobacz czy też stuka, wciśnij sprzęgło i też zobacz czy są zmiany, przygazuj na postoju i też sprawdź, może jakaś osłona się poluźniła ?? wejdź pod auto i poruszaj wszystkim czym mozna poruszać, może coś z wydechem się stało?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jackC Opublikowano 17 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2010 tylko przy dużych prędkościach słychać wleze pod autko, jak przestanie w końcu padać ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 17 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2010 tylko przy dużych prędkościach słychać wleze pod autko, jak przestanie w końcu padać ! podobno w sierpniu !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jackC Opublikowano 17 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2010 na sierpień mam urlop zaplanowany, więc na bank będzie lało za to jak tylko wrócę wyjdzie słońce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.