Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Wymiana radia fabrycznego - sterowanie na kierownicy

Gość motyk!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam fabryczne radio CD, ale CD nie hula... żadnej płyty nie czyta, ciągle CD Error. Czy to oznacza, że nic z niego już nie będzie? Da się takie naprawiać, czy czeka mnie wymiana?

A jeśli wymiana to na jakie?

Widziałem już nawet instrukcje jak zmienić,ale pominięto tam jeden szczegół - sterowanie na kierownicy. Ja takie mam i wiem, że są radia które można pod to podpiąć, takie standardowe, nie fabryczne. Problem w tym, że o ile ramkę dostane na allegro to taka przejściówkę / Interfejs do tego sterowania na kierownicy nigdzie nie ma, a w salonach car audio chcą ok 300 PLN i do tego miesiąc czekania... Robił ktoś kiedyś cos takiego?

Wolałbym naprawić fabryczne szczerze mówiąc...

Może jakiś polecony elektromagik z warszawy i okolic?

Gość bzyku888

Witam :) Wiesz co skoro chciałbyś fabryczne to może poszukaj poprostu na alledrogo całego drugiego radia, bo z tego co mi się kojarzy to pytałem się kiedyś gości od audio czy się opłaca naprawiać CD i powiedział że nie bardzo bo cena może przerosnąć koszt radia. A tak wogule to próbowałeś może kupić płytke czyszczącą i to wsio przeczyścić?? Czasem taki tani i nieskomplikowany zabieg pomaga :) pozdrawiam

W sumie spróbuje z płytką czyszczącą, myślałem że takie rzeczy to w kaseciakach były a tu proszę ;) Generalnie sa na allegro radia wymontowane z rozbitych, ale sprawne itp od jakichś 200-300 zł w górę, także nieźle, tyle tylko, że ja ma deske rozdzielcza w 2 kolorach, sporo granatowego i takie jakby posrebrzeany szary (akurat taka jest obudowa radia ) a te na allero są z czarną obudową, więc słabo to będzie wyglądało, no drobiazg, ale na razie szukam innych opcji...

Po kolei zrobi tak jak piszesz z tą płytą. W drugiej kolejności fabryczne radio, może da sie zmienić front do mojego to miałbym kolor dopasowany. Niemniej kontakt do magika elektryka z warszawy i okolic mile widziany.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...