Gość luk23 Opublikowano 17 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2010 mam problem z gasnącym silnikiem,w szczególności kiedy jest zimny,zarówno na benzynie jak i na gazie.Jak stoi "na luzie"jest ok,ale kiedy jadę i zmieniam bieg obroty spadają do 0.jak się dobrze rozgrzeje na gazie jest w miarę(obroty skaczą raz 500,raz 1000,po chwili się normuje i jest 800),a na benzynie przerywa,szarpie w okolicy 3000obr./min.Co to może być? primera w10, 96r., 2.0 z gazem Z góry dzięki za odp. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jackC Opublikowano 17 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2010 ja bym zwalał na gaźnik gdyby był ale może to coś z mieszanką i tam był szukał problemu... jaką masz instalkę lpg ? a może to serwo ? i za dużo dolnego powietrza dostaje? odpal auto i po naciskaj hamulec i zobacz jak się zachowuje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość luk23 Opublikowano 18 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2010 instalacja jest 2gen. naciskałem hamulec i obroty silnika wzrastały o ok.300/min Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 18 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2010 może coś z zapłonem nie tak, sprawdź aparat, nie powinno być zmiany obrotów po wciśnięciu hamulca, świadczy to zazwyczaj o kłopocie z serwem, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jackC Opublikowano 18 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2010 zaciśnij obcęgami np przewód serwa na chwilę i wtedy sprawdź, jeśli będzie ok, to masz odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.