DINO Opublikowano 5 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 coś źle robisz, jakimi programami chciałeś się łączyć/?? spróbuj ScanToolNet musi dać radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kjuku Opublikowano 5 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 (edytowane) ScanToolNet chodzi chwile i wywala go podczas diagnostyk program pokazuje jakąś częstotliwość 3, 00 i obok też 3, 00 do góry w tabelce ona oscyluje przy tych wartościach jak zaczyna spadać to rozłącza. Zmieniałem czasy i przepustowość wy ustawieniach z Windowsa ale czasem w ogóle nie łączyło Edytowane 5 Lutego 2012 przez Kjuku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 5 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 czyli się łączy, to jest gitt, do kasowania błędów jest OK, jak chcesz coś do podglądania danych to zassaj scanXL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kjuku Opublikowano 5 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 Łączyć się łączy ale na chwile i go wywala i tego nie rozumiem czo przerywa?? chwile odczytam coś i mnie rozłącza a niektórych funkcji wogule nie umiem odczytać zaraz wywala jakieś propozycje może ustawienia portu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 5 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 prędkość masz 38400,?? i za wiele sobie nie obiecuj, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kjuku Opublikowano 5 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 Tak mam. i za wiele sobie nie obiecuj, ?? nie rozumiem co ten ELM 327 taki kiepski jest?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 5 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 nie ELM tylko ECU nissmo jest dość ciężkie do współpracy, spróbuj na PCMSCAN lub SCANXL, będziesz widział więcej danych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kjuku Opublikowano 5 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 Program PCMSCAN pokazywał złe wartosci obroty skakały o jałowym do 9000 itp Ale ja mam ELM 327 a te ECU to to-samo czy co nie rozumiem Cię?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 5 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 ECU to komp w nissmo z, którym starasz się połączyć za pomocą ELM-a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kjuku Opublikowano 5 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 widzę właśnie bo się zastanawiam czy tego ELM odesłać i szukać innego interfejsa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 5 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 w tej cenie nic innego nie znajdziesz, bo ELM to ELM tylko jeden za 50zł a inny za 120zł a robią dokładnie to samo, a do czego dokładnie go potrzebujesz?? do kasowania błędu wystarczy, a i tak nic nie zmienisz w ustawieniach ECU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kjuku Opublikowano 5 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 do kasowania błędów i sprawdzania parametrów poszczególnych podzespołów I tak u mnie ten ELM nie chodzi wywala go i koniec mam jakiś model 1,4 B może innego poszukać albo ten od nowości jest wadliwy nie wiem już sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hrbmx Opublikowano 28 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 panowie, podepnę sie pod temat do swojej p12 2.2 dci chcialbym podpiąć kompa, kupilem elma - ale efekty wydaja sie byc mizerne, wiekszość opcji nieaktywna, pytanie czy interfejs vag-can i dodatkowe oprogramowanie da lepszy efekt w połączeniu z moją p12 ( jakie interfejsy i oprogramowanie polecacie? pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walti Opublikowano 12 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2012 Próbuj z ddt2000, ale za efekty nie ręczę (najgorsze autka to tzw. "przejściówki"). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hrbmx Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Próbuj z ddt2000, ale za efekty nie ręczę (najgorsze autka to tzw. "przejściówki"). Sęk w tym, że mam przejściówke buda sprzed liftu 11/2003, silnik "nowy" 2.2 dci są gdzieś dostępne do pobrania zwitaminizowane wersje ddt2000? ftp czy coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walti Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Na www.elektroda.pl Np. tutaj: http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?p=10810565#10810565 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vesa Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Cześć, Mam pytanie, Czy Patrol GU4 z 2005r. z ZD30 (Europa) będzie obsługiwany przez zwykły interfejst ELM327 ? A dokładniej współpracował z aplikacjami typu torque na androida ? Czy ma takie złącze oraz czy rozłożenie pinów jest ideantyczne ? No i czy udostępni wskazania takie jak opisuję i pytam w poście: http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/95083-nissan-consult-a-obd2-w-patrolu-gu4/ z góry koledzy serdecznie dziękuję za jakąkolwiek odpowiedź z gó®y przepraszając za dyletanckie pytania. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek4net Opublikowano 30 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 Witamnissan maxima 1996r 2.0 benzyna w ukladzie V (auto sasiada - wiecej nie wiem)Poprzez adapter 14pin->obd probowalismy:- delphi DS-150 (nie obsluguje takich starych nissanow / zawod).- ELM na BT + jakies programy typu torque pro (+ jakis niby do nissanow z andoridowego stora)- ELM na usb + jakis soft na windowsa typu pcman czy jakos takDodki migaja slicznie w toolach, program pokazuje, ze probuje zmieniac protokoly ale nic sie z tym nie laczyVAGCOMa nie mam (mam VCDSa)... czym najtaniej (soft lub soft+tool) bede mogla) przeczytac bledy sprawdzic oczyty "live" z czujnikow w auciePozdrawiamPrzemekps.to chyba consult2 ale pewnosci nei mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi