Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Zbierająca się woda spod schowka .

Gość yagodaaaa

Rekomendowane odpowiedzi

Gość yagodaaaa

Hejka ;)

Mam do Was pytanie i zarazem prośbę.

Któregoś dnia wsiadając po deszczowej nocy do samochodu, zauważylam sporo wody na dywaniku od strony pasażera, tuż pod schowkiem.

Na początku nie przejęłam się tym bardzo bo moze to po prostu woda z kałuzy, gdy ktoś wsiadał do samochodu, ale jadąc ostatnio krajową 6 w deszcz, tej wody zbierało się coraz więcej az wkoncu cały gumowy dywanik musiałam wziąc i wylac tą wodę. Sprawdzałam pod schowkiem ale tam nawet mokro nie było, zdjęłam schowek i tez się rozejrzałam, ale dalej nic. Aaaa i zapomniałam jeszcze dodac, że po włączeniu wentylatora tej wody zbieralo się wiecej. To juz nawet ten wentylator rozkręciłam i dalej nic. Moze ktoś z Was miał podobny problem i w koncu doszedł do tego skad ta woda ?

Problem jest w nie szczelności podszybia a dokładniej w plastikowych spinkach przez które woda przedostaje się pod grodzie i do środka auta. Musisz zdjąć wycieraczki i plastikowe podszybie i wszystko silikonem, najlepiej szklarskim zapaćkać.

Temat wałkowany, więcej znajdziesz Tutaj

użyj patexu montażowego ja trochę spojler objeżdżałem i silikon przetrzymał zime ale sie zrobił czarny i odpadał a patex sztywno trzyma dalej ,,, ja miałem taki super za 33 zł tupka ale sa też za 9,99

• 4 tygodnie później...

Witam.A gdyby po tych zabiegach dalej ciekło to sprawdz czy w grodzi tkwią wszystkie zatyczki gumowe:)Zdarza się że jakaś wypadnie i przy przejezdzaniu przez kałuze woda dostaje sie do srodka.

• 2 tygodnie później...

Jeszcze jest jedna możliwość przynajmniej u mnie było tak. Mam pod blokiem pełno iglaków których opadłe igły skutecznie zatkały mi odpływy w podszybiu. Podczas deszczu woda nie miała gdzie spływać i przelewała się poprzez wlot od ogrzewania do środka.

Warto jest też sprawdzić, gdzie znajduje się przwód odprowadzający skropliny z klimatyzacji- chociaż to mało prawdopodobne.

wymiana zatyczek lub podklejenie ich powinno problem rozwiązać- i pamiętaj dobrze wysusz autko

no i widzi kolega jak chce to potrafi dostał + sa

myślę że rozwiązań wystarczająco ,,

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...