aeron Opublikowano 19 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2010 Witam, mam zamiar zamontować centralny zamek w mojej Almerce. Niestety nie bardzo wiem na jaki centralny zamek mam się zdecydować. Almerka jest 2 drzwiowa + klapa. Interesowałoby mnie sterowanie klapą z osobnego kanału + powiadamianie kierunkowskazami o otwarciu/zamknięciu drzwi. Rozmawiałem z elektrykiem to poinformował mnie, że w almerze są jakieś nietypowe zamki i nie da się tego tak prosto zrobić, jednak wolałbym za całość zabrać się samemu. Czy sa jakieś problemy przy montażu, coś na co powinienem zwrócić uwagę ? Z góry dziękuję za pomoc. Karol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 19 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2010 a nie ma nawet centralnego z kluczyka jakoś sie nie chce wierzyć ??? jak masz 2 je drzi otwartych i otwierasz kluczykiem to nie otwierają sie 2gie ??? szukaj prędej alarmu bo nie którzy dodają centralny + alarm w nie dużych pieniążkach a zawsze to frajda ,,, je sie nie doczekam by zamontować u siebie 2 drożnego alarmu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość WiewioR_2oo8 Opublikowano 20 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2010 ja sobie zakladalem centralny i koszt to 240zł ale bez klapy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 20 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2010 cenny allegrowe za 2 drożny alarmik to 270zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aeron Opublikowano 3 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2010 nie mam centralnego wogole - wersja gx - chyba najbardziej okrojona - zastanawiają mnie niektore centralne w cenie - 100-120 zł z allegro - czy to ma prawo bytu. Wysłałem pare maili w tej sprawie i dowiedziałem się tylko, że potrzebne są jakieś specjalne - małe siłowniki bo w almerze jest mało miejsca i normalne nie wchodzą. Generalnie ugrzęzłem w martwym punkcie - gdyż nie widze sensu inwestowania niebotycznych sum na centralny, a ceny org. siłowników są dość spore - no i niekoniecznie wiem czy jest możliwość podpięcia org z jakąś nieoryginalną centralką ? A alarmik mam z pilota - ale go odłaczyłem, bo jedynie mnie irytował . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość WiewioR_2oo8 Opublikowano 6 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 ale z drugiej strony nie ma co patrzec na najtansze bo mialem, i sie po paru dniach posypaly... dosłownie sie rozpadly... a te co mam teraz to śmiga jak laleczka, 50zł wiecej dolozyc, ale miec swiety spokoj i sie nie denerwowac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.