paweleknowakowski Opublikowano 19 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2010 witam. w moim p11 z 98r. tak nagle i bez żadnej przyczyny padły zegary. nie działa obrotomierz, szybkościomierz i wskaźnik paliwa wyzerował się też główny licznik i pokazuje 000000 pomocy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jackC Opublikowano 19 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2010 a bezpieczniki sprawdziłeś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweleknowakowski Opublikowano 20 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2010 no prosta sprawa że tak. bezpieczniki sprawdzone, wydarłem licznik i sprawdziłem kostki z tyłu taż były OK. proszę o zamknięcie tematu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pako Opublikowano 20 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2010 A bezpieczniki sprawdziłeś "na oko", czy miernikiem? Sprawdź miernikiem, bo czasami wyglądają na dobre a jest wprost przeciwnie. Jestem teraz w pracy i nie mam serwisówki i nie jestem pewien tego, ale czy przyapdkiem zegar nie jest podłączony do ECU i stamtąd czerpie informacje? To by tłumaczyło pokazywanie 00000 na liczniku oraz brak informacji o prędkości pojazdu, prędkości obrotowej silnika itp. Jeżeli tak faktycznie jest, to trzeba sprawdzić kable między ECU a licznikiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweleknowakowski Opublikowano 20 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2010 sprawdzałem "na oko" ale po wyciągnięciu odpowiedzialnego za liczniki wszystkie kontrolki gasły, a po włożeniu go spowrotem zapalały się i wracało do poprzedniego stanu. sprawdzałem wszystkie kable, złączki itp. i było ok. dziś nagle zaczeła się wyświetlać godzina, potem trochę działał obrotomierz, ale oszukiwał, a potem znowu wszystko zdechło. licznik wyprułem i zaniosłem do majstra, który ma zajrzeć do środka i podobno naprawić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.