yoyi Opublikowano 20 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2010 Witam! Mam pewien problem. Podczas zmiany opon z zimówek na letnie, gdzieś się "zawieruszyła" podkładka śruby mocującej felgę do piasty kola. Chodzi mi takie coś co siedzi na stałe w feldze (przynajmniej tak powinno być). Niestety dowiedziałem się o tym jakiś tydzień po fakcie gdy zmieniałem tarcze. Niby problemu nie ma, bo panowie mechanicy byli na tyle sprytni, ze wyjęli mi taką podkładkę z koła zapasowego i włożyli na miejsce brakującej, ale fajnie by było dokupić zgubę. I tu pytanie do Was. Może ktoś się orientuje, gdzie można takie cudo nabyć. W ASO zaproponowano mi zakup całej felgi bo osobno taka podkładka u nich nie występuje. (Najlepsze, że nie byłem pierwszym klientem tego dnia, który pytał o to ustrojstwo) Koszt zakupu bagatela 1700 zł . A może jakiś inny patent? Felga 17 z 2006 roku. Pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camo Opublikowano 20 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2010 mam ten sam problem w felgach 17" z 16" te podkladki jakos nie wypadaja. jak gdzies znajdziesz to daj znac. Witam! Mam pewien problem. Podczas zmiany opon z zimówek na letnie, gdzieś się "zawieruszyła" podkładka śruby mocującej felgę do piasty kola. Chodzi mi takie coś co siedzi na stałe w feldze (przynajmniej tak powinno być). Niestety dowiedziałem się o tym jakiś tydzień po fakcie gdy zmieniałem tarcze. Niby problemu nie ma, bo panowie mechanicy byli na tyle sprytni, ze wyjęli mi taką podkładkę z koła zapasowego i włożyli na miejsce brakującej, ale fajnie by było dokupić zgubę. I tu pytanie do Was. Może ktoś się orientuje, gdzie można takie cudo nabyć. W ASO zaproponowano mi zakup całej felgi bo osobno taka podkładka u nich nie występuje. (Najlepsze, że nie byłem pierwszym klientem tego dnia, który pytał o to ustrojstwo) Koszt zakupu bagatela 1700 zł . A może jakiś inny patent? Felga 17 z 2006 roku. Pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
em Opublikowano 21 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2010 Jeżeli serwis wziął podkładkę z zapasu to może taniej wyjdzie kupić na zapas zwykłą stalową felge? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szczureczek Opublikowano 21 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2010 Aż muszę zobaczyć czy u siebie mam te podkładki... One z tego co pamiętam jak ktoś mi mówił chodzi o to by nie przywierała felga do piasty. Bo aluminium miękkie jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoyi Opublikowano 21 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2010 Aż muszę zobaczyć czy u siebie mam te podkładki... One z tego co pamiętam jak ktoś mi mówił chodzi o to by nie przywierała felga do piasty. Bo aluminium miękkie jest... Chyba nie oto chodzi. Te podkładki są od zewnętrznej strony piasty. Według mnie to są one po to aby centrować śrubę w otworze lub żeby nie niszczyć felgi, bo jak piszesz aluminium miękkie jest. W innych samochodach gdzie mam alusy to do śrub też mam takie podkładki jakby "pływakowe" a same śruby są stożkowe. Jedyna różnicą są same śruby. W navce bowiem są nakrętki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szczureczek Opublikowano 21 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2010 Takie małe na każdy wystającą śrubę w piaście? Ala sprężynka taka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoyi Opublikowano 21 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2010 Takie małe na każdy wystającą śrubę w piaście? Ala sprężynka taka. Nie to jest w feldze od strony gdzie się przykręca śruby. Wystarczy odkręcić jedną i zobaczysz o co mi chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camo Opublikowano 21 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2010 czy masz te felgi ? Witam! Mam pewien problem. Podczas zmiany opon z zimówek na letnie, gdzieś się "zawieruszyła" podkładka śruby mocującej felgę do piasty kola. Chodzi mi takie coś co siedzi na stałe w feldze (przynajmniej tak powinno być). Niestety dowiedziałem się o tym jakiś tydzień po fakcie gdy zmieniałem tarcze. Niby problemu nie ma, bo panowie mechanicy byli na tyle sprytni, ze wyjęli mi taką podkładkę z koła zapasowego i włożyli na miejsce brakującej, ale fajnie by było dokupić zgubę. I tu pytanie do Was. Może ktoś się orientuje, gdzie można takie cudo nabyć. W ASO zaproponowano mi zakup całej felgi bo osobno taka podkładka u nich nie występuje. (Najlepsze, że nie byłem pierwszym klientem tego dnia, który pytał o to ustrojstwo) Koszt zakupu bagatela 1700 zł . A może jakiś inny patent? Felga 17 z 2006 roku. Pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoyi Opublikowano 21 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2010 czy masz te felgi ? Dokładnie takie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camo Opublikowano 21 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2010 wyglada to tak powinno sie znajdowac na dnie kazdego otworu na srube Takie małe na każdy wystającą śrubę w piaście? Ala sprężynka taka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk Opublikowano 21 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2010 Myślę, że powinieneś zapytać o ten drobiazg u gumiarzy, sprzedawców felg. W sprzedaży są rozmaite śruby, nakrętki. Serwis jak zwykle dał ciała. Brak słów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Artur5250 Opublikowano 21 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2010 Kolego "camo" skąd ty masz takie artystyczne zdjęcia takich rzeczy masz może zdjęcia jak panienki bawią się wałem leżąc pod tylnym mostem B) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kody Opublikowano 22 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2010 Albo zapodaj adres warsztatu, przydalby mi sie jakis przeglad albo chociaz regulacja zaworow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camo Opublikowano 26 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2010 Jeżeli serwis wziął podkładkę z zapasu to może taniej wyjdzie kupić na zapas zwykłą stalową felge? jak by ktos potrzebowal stalowa felge to mam na zbyciu oryginalny, fabryczny zapas stalowy (nigdy nie jezdzony) od pathfindera z opona BGF 265/70R16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skerim Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Gdyby ktoś potrzebował tych podkładek (w zasadzie tulejek) proszę o pw - możliwe że będę w stanie pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi