Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N16] drgania na niskich obrotach

Gość Gorky

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

Kto ma pomysl co moze byc przyczyną drgań w Almerze N16 1.8 (190k przebiegu). Od 900do 2.5k obrotów auto drga zarówno na postoju jak i podczas jazdy. Praca silnika wyczuwalnie inna. Pyrka sobie jak w traktorze podobnie jak kiedy nie dziala jedna swieca czy cewka (nie wiem co tam mam), ale mniej przerywa (wydaje mi sie ze przerwy sa za krotkie jak na swiece). Dodatkowo zdecydowanie spadła moc. Na wyższych obrotach rganie czesciowo tylko znika. Może mieć to cos wspólnego ze sprzegłem bo już silnik delikatnie ciągnął na sprzegle z wrzuconym biegiem ale nie musi. Macie jakies pomysły cóz to może być?

Pozdrawiam,

Gorky

Witajcie,

Kto ma pomysl co moze byc przyczyną drgań w Almerze N16 1.8 (190k przebiegu). Od 900do 2.5k obrotów auto drga zarówno na postoju jak i podczas jazdy. Praca silnika wyczuwalnie inna. Pyrka sobie jak w traktorze podobnie jak kiedy nie dziala jedna swieca czy cewka (nie wiem co tam mam), ale mniej przerywa (wydaje mi sie ze przerwy sa za krotkie jak na swiece). Dodatkowo zdecydowanie spadła moc. Na wyższych obrotach rganie czesciowo tylko znika. Może mieć to cos wspólnego ze sprzegłem bo już silnik delikatnie ciągnął na sprzegle z wrzuconym biegiem ale nie musi. Macie jakies pomysły cóz to może być?

Pozdrawiam,

Gorky

No wiec jednak cewka jedej ze świec.

Pozdrawiam.

miałem kiedyś drgania na niskich obrotach i gasł mi silnik przy mocnym hamowaniu.

Przeczyściłem miernik przepływu powietrza przy użyciu płynu w spreju do czyszczenia gaźników, prysnąłem też trochę do przepustnicy.

Problem zniknął.

Witajcie,

Pozdrawiam,

Gorky

No wiec jednak cewka jedej ze świec.

Pozdrawiam.

Też miałem problemy z cewkami. Najpierw jedna potem druga. Drgania budy na rozgrzanym silniku. Wymieniłem od razu świece LFR5A11 japońskie podobno najlepsze do tego auta.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...