JACKO29 Opublikowano 26 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2010 (edytowane) Witam, z czystej ciekawości ile mozna zrobić na rezerwie kilometrów?? Od zaświecenia księgowego do kresek ok.60,od kresek do zera 60-80,ale tu jak i moi przedmówcy odradzam taką extremalną jazdę. Edytowane 26 Czerwca 2010 przez JACKO29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dar1962 Opublikowano 26 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2010 (edytowane) ranger z całym typowym sobie taktem wytłumaczył wszystko, co miałem na myśli i to lepiej ode mnie swoją poprzednia uwagę pozwoliłem sobie wypowiedzieć w oparciu o smutną autopsję - jadąc kilka lat temu benzynową ibizą, która miała zainstalowany dość precyzyjny wskaźnik poziomu paliwa cały czas głupi czekałem aż zapali się kontrolka, której w tym aucie po prostu nie było. Wprawdzie auto stanęło z braku paliwa 1 km od domu ale doszło do zapchania przewodu pompy paliwowej mułem zalegającym na dnie zbiornika wysuszonego niemal do zera Zbiornik z biegiem lat ma niestety tendencję do stopniowego zanieczyszczania się a wszystkie większe i cięższe śmieci lądują na jego dnie. kiedy podróżujemy z resztką benzyny,intensywnie bełta się i przelewa myjąc zbiornik z resztek, które płyną przewodami do pompy a potem do układu wtryskowego Edytowane 26 Czerwca 2010 przez Dar1962 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 26 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2010 (edytowane) Dodam jeszcze, że po kilku latach eksplatacji warto od czasu do czasu dolać do paliwa jakiegoś szwaksu do oczyszczania wtrysków, przewodów paliwowych itp. Godne polecenia są tu preparaty renomowanej firmy STP. Po 10 latach katowania Matiza, jego zbiornik i wtryski były w naprawdę dobrym stanie - jeżeli chodzi o czystość rzecz jasna. Inna sprawa, że po 10 latach zbiornik przerdzewiał, ale to już inna historia . Edytowane 26 Czerwca 2010 przez ranger Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dar1962 Opublikowano 28 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2010 (edytowane) jakoś trudno mi wierzyć w ten dystans :blink: :blink: Edytowane 28 Czerwca 2010 przez Dar1962 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 28 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2010 Testowałem z karnistrem w bagażniku ile mozna przejechac na rezerwie. Mój winik 198 km. Więc Panowie zpokojnie mozna na rezerwie zrobić okolo 150 km. Ale od momentu "zapalenia" się rezerwy, czy od momentu pojawienia się na komputerze "---"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 28 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2010 Testowałem z karnistrem w bagażniku ile mozna przejechac na rezerwie. Mój winik 198 km. Więc Panowie zpokojnie mozna na rezerwie zrobić okolo 150 km. Nie nowość,przecież pisałem,że od ksiegowego do kresek itd.W sumie daje ok,150km Ale od momentu "zapalenia" się rezerwy, czy od momentu pojawienia się na komputerze "---"? Myślę że chyba jednak liczył od księgowego,bo on zaczyna najwcześniej drażnić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi