Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N15] LPG sekwencja

extradd
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Nissan almera 1.6 100KM, spalanie 8-9L/100km.Gazownicy polecili mi sekwencję stag 304 plus za 2200zł na reduktorze ALASKA, wtryskach MAGIC JET.Ale zaczynam się obawiać, gaziarze twierdzą że ALASKA spokojnie wyrobi przy 100KM, natomiast co nie którzy twierdzą że mogą wystąpić problemy np. tutaj www.nissanklub.pl.Zaproponowali mi inny reduktor MAGIC3 za dopłatą 100zł.Ich oferta znajduje się też tutaj na allegro i mają w ofercie inne reduktory.Wybrać coś innego czy zmienić gaziarzy?

jesteś z Krakowa, skontaktuj się z Tofu poleci warsztat i będziesz zadowolony, co prawda cena może troszkę odbiegać ale pewnie jakość montażu też :devil:

Ten koleś mi już 2 razy bez interesownie pomógł i wiem że na forum gazowym siedzi tz wie co robi

montuje na osobnych MJ w standarcie

www.autonagaz.net

montaż i serwis instalacji LPG

Kraków, ul. Beskidzka 7 515 130 546

widzę ze więcej troszkę liczy

Gość lukasz_k

Nie znam konkretnej firmy ale z mojego doświadczenia wynika iż mniej istotne jest jakie części kupisz ale w szczególności w przypadku STAGA który jest instalacją dobrą (sam posiadam takową)ale wymagającą fachowej regulacji, u mnie kretyn który montował gaz przez pół roku kombinował i kluczył co by tu zrobić, jak się wybrałem do innego tym razem droższego ale fachowca sprawę załatwił przy pierwszym podejściu.

Skutkiem źle wyregulowanej instalacji miałem przy różnych podejściach

- dziurę w mocy przy ok 3000 obrotów

- spalanie w trasie 13 l, lub brak mocy

- falujące obroty

efekt jest taki że oszczędziłem przy zakładaniu instalacji 400 zł i zmarnowałem pół roku na dojazdy, i zapłaciłem wysokim spalaniem przez długi okres czasu, ponadto zła dawka paliwa niekoniecznie dobrze wpływa na silnik.

osobiście odradzam szukanie na siłę oszczędności.

Pozdrawiam.

Zgadałem sie z kuzynem że tamci goście kilka razy mu pomagali jak mu gaz świrował za free .. i tez pomogli 2 razy i złego słowa o nich nie powiem ile liczą no trudno z tego co mi mówił to on sprowadza MJ po 58 zł wiec mi nie proponował skoro na allegro można kupić już za 49 zł .. tak jak kolega pisze lepiej już dołożyć i mieć pewność oni wiedza siedzą na forum gazowym i są na bieżąco i wiedza co jak montować .. i nie sądzę by ryzykowali by ich ktoś obsmarował na forum ,,,

Juz jest dawno założony Stag 300 plus, reduktor magic III, MJ, koszt 2300zł.Ogólnie jest okey i nawet mam wrażenie że jest dużo lepiej niż w 6 letniej instalacji BRC mojej żony.Dość szybko przepina się z LPG na PB tak jak chciałem.Na chwilę obecną zrobiłem 150km, mam lekkie odczucie że góra jest słabsza od PB ale na dole ciągnie identycznie jak na PB.Ale jeszcze będzie regulacja po 1tys więc zobaczymy.Najważniejsze jest to że teraz za 100km zapłacę 20zł :dribble:

Kolego, jaki masz silniczek u siebie. Ja mam 1,4 16V i zastanawiam się nad gazem, najlepiej sekwencja. Tylko boję się trochę "strzałów gazu" ,żeby się kolektor nie rozsypał. Nie znacie dobrego zakładu w Wałbrzychu lub okolicach (Świdnica, Wrocław). Pozdrawiam

Kolego, jaki masz silniczek u siebie. Ja mam 1,4 16V i zastanawiam się nad gazem, najlepiej sekwencja. Tylko boję się trochę "strzałów gazu" ,żeby się kolektor nie rozsypał. Nie znacie dobrego zakładu w Wałbrzychu lub okolicach (Świdnica, Wrocław). Pozdrawiam

jakie strzały przy sekwencji??? przecież tam masz wtryskiwacze jak w PB i gazik jest podawany w kolektor zaraz przy wtryskach, strzały mogą się zdażyć przy niższych generacjach

Załączam fotki na prośbę.Butla jest 44L i znajduje się zamiast zapasowego koła, zawór do nabicia jest w klapce od wlewu PB.

Problem jest sonda lambda.Nabyłem nawet drugi kolektor wydechowy z sondą ale też jest walnieta gdyż na wolnych obrotach wskazuje stałe 0.1V i nie oscyluje.Zastanawiam się nad uniwersalną trzy żyłową NGK NTK z allegro np. taką http://allegro.pl/item1037014178_uniwersalna_sonda_lambda_3_przewodowa_ngk.html .W GA16DE jest sonda 18mm?

post-12355-1275663565,9369_thumb.jpg

post-12355-1275663642,3225_thumb.jpg

post-12355-1275663668,536_thumb.jpg

Edytowane przez extradd

Załączam fotki na prośbę.Butla jest 44L i znajduje się zamiast zapasowego koła, zawór do nabicia jest w klapce od wlewu PB.

Problem jest sonda lambda.Nabyłem nawet drugi kolektor wydechowy z sondą ale też jest walnieta gdyż na wolnych obrotach wskazuje stałe 0.1V i nie oscyluje.Zastanawiam się nad uniwersalną trzy żyłową NGK NTK z allegro np. taką http://allegro.pl/it...wodowa_ngk.html .W GA16DE jest sonda 18mm?

a sonada wogóle oscyluje?? czy nie??

ja to w sumie się nie znam ale czy ten reduktor nie jest wyżej od układu chłodzenia?? i do tego taki piękny zestaw bezpieczników, pełen profesjonalizm wykonania :dribble:

a sonada wogóle oscyluje?? czy nie??

ja to w sumie się nie znam ale czy ten reduktor nie jest wyżej od układu chłodzenia?? i do tego taki piękny zestaw bezpieczników, pełen profesjonalizm wykonania :dribble:

Te bezpieczniki nie są od LPG, jeden jest od automatycznego włącznika świateł a drugi od instalacji car-audio i jest to mojej roboty.Ich bezpiecznik i jakość wykonania jest okey.Na wolnych obrotach nie oscyluje tylko stoi na 0.1V, a 100zł na nową sondę to nie aż taki wydatek

Te bezpieczniki nie są od LPG, jeden jest od automatycznego włącznika świateł a drugi od instalacji car-audio i jest to mojej roboty.Ich bezpiecznik i jakość wykonania jest okey.Na wolnych obrotach nie oscyluje tylko stoi na 0.1V, a 100zł na nową sondę to nie aż taki wydatek

a to zwracam honor wyglądało jak z montażu ;) pewnie części kupuje sie nowe, sondę, przepływomierz, itp nie wiesz ile latało to w innym aucie, ale jak sonda zepsuta to powinien palić jak smoczysko ;)

Na tej nowej używanej przejechałem dopiero z 60km wiec trudno napisać ile żre, ale n mojej starej która też jest nie najlepsza to PB paliło w normie czyli 8.5L.Tylko teraz pytam czy ta uniwersalna sonda NGK NKT 18mm z alledrogo nada się do GA16DE?

EDIT@

Klawiatura nawala i musze edytowac:P

Edytowane przez extradd

• 2 tygodnie później...

Jak ja sie dowiadywałem o gaz do mojego nissana n15 1996r 1.6 benzyna to mi powiedzieli 3300zł

ale stwierdziłem ze nie bede montował gazu

To co chcieli włożyć w tej cenie?? tak z ciekawości,

Mam problemy z sondą.Założyłem już w sumie trzecia sondę i teraz nówkę NGK i stoi na wolnych obrotach.I teraz pytanie dlaczego?Gdzie szukać rozwiazania?

Mam problemy z sondą.Założyłem już w sumie trzecia sondę i teraz nówkę NGK i stoi na wolnych obrotach.I teraz pytanie dlaczego?Gdzie szukać rozwiazania?

ale stoi na wolnych w programie?? czy mierzyłeś na przewodzie??

a na pewno jest wpięta?? bo to, że się zmienia później nie znaczy że jest wpięta, jak zaczyna falować to w jakim zakresie ?? a jak przełączysz na PB to faluje??