extradd Opublikowano 16 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 (edytowane) Nie wiem jak można nie wpiąć sondy wpinając ją, tego nie umiem.Na benzynie jest podobnie, gaziarz cos zrobil, chyba podniosl dawke do zaczela pracowac ale CO podskoczylo to bardzo duzych wartosci a prawidlowo powinno byc równe zeru a dopuszczalne jest 0.30 Edytowane 16 Czerwca 2010 przez extradd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 16 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 można nie podpiąć fioletowego od sterownika do czarnego sondy i wtedy nie jest podpięta, a w sumie to o co chodzi z tą sondą coś się dzieje z autem?? czy tylko niepokoi Cie to podpięcie?? wepnij miernik w czarny od sondy i sprawdź czy lata wtedy będziesz wiedział czy jest dobra czy nie, nie podpieraj się programem jak nie masz 100% pewności, że jest wszystko dobrze. I powiedz o co chodzi ?? auto nie jedzie czy coś innego?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 16 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 a obwód grzałki może gdzieś padnięty i na wolnych nic nie pokaże ,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość damianwdz Opublikowano 16 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 (edytowane) za całość nowa butla itp + montaż tyle mi powiedzieli fakt ze to było z rok temu ale aż tyle by cena spadła Edytowane 16 Czerwca 2010 przez damianwdz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 17 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2010 za całość nowa butla itp + montaż tyle mi powiedzieli fakt ze to było z rok temu ale aż tyle by cena spadła no to jasne, że nowe tylko na jakich elementach i jaka instalacja, bo może chciał nieźle naciągnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extradd Opublikowano 17 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2010 a obwód grzałki może gdzieś padnięty i na wolnych nic nie pokaże ,,, Czyli radzisz sprawdzic obwód grzałki, te dwa białe to +12 i minus? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 17 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2010 arok temu to autka były w innych cenach P100 8 tys p11 15 lift ponad 20 tys .... zobacz teraz jakie ceny i pomyśl ze możesz płacić 1/2 ceny potem ,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość damianwdz Opublikowano 17 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2010 a to nie pamietam juz jakie czesci chcial mi tam włozyc bo ja sie dowiadywałem juz z rok temu czy wiecej nawet ale bardzo mozliwe ze chciał na ciagnac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość roverix Opublikowano 29 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2010 Witam, zakupiłem Almerę 1.4 16V rocznik 95-96 i również chciałbym zainstalowac gaz.Niestety nie mam o tym zielonego pojęcia:(.Doradzcie mi jaka instalacja jest najlepsza do tego auta,byloby dobrze również, gdyby była tania, oczywiscie w granicach rozsądku. Przebywam obecnieo w Bydgoszczy i też tam chciałbym znaleźć jakiegos dobrego instalatora, abym nie musial co chwile jeździć i coś poprawiać. Interesuje mnie jeszcze cena takiego gazu, czy jest ona korzystna i czy tak stare auto nie ucierpi na tym i pojeździ jeszcze z jakies 2-3 lata. Chciałbym dodoać, że mam bardzo male pojecie o autach:(i dopiero sie wdrazam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 29 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2010 Witam, zakupiłem Almerę 1.4 16V rocznik 95-96 i również chciałbym zainstalowac gaz.Niestety nie mam o tym zielonego pojęcia:(.Doradzcie mi jaka instalacja jest najlepsza do tego auta,byloby dobrze również, gdyby była tania, oczywiscie w granicach rozsądku. Przebywam obecnieo w Bydgoszczy i też tam chciałbym znaleźć jakiegos dobrego instalatora, abym nie musial co chwile jeździć i coś poprawiać. Interesuje mnie jeszcze cena takiego gazu, czy jest ona korzystna i czy tak stare auto nie ucierpi na tym i pojeździ jeszcze z jakies 2-3 lata. Chciałbym dodoać, że mam bardzo male pojecie o autach:(i dopiero sie wdrazam. pocztaj ten temat i do tego Juumbo też jest z Bydgoszczy, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 29 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2010 ni i witamy zawsze doradzimy taki silnik nie jest specjalnie wymagający co do reduktora ale wtryski inna bajka ,,, z tego co czytam to hanka ,, ew MJ bo reperaturka jest ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extradd Opublikowano 13 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2010 Mam nie lada problem.Na PB auto pali 8.5L ,a max to 9.5L ale to już przy klimie i w korkach.Dziś stwierdziłem że auto spaliło mi 14.5L/100km LPG, wcześniej było 12L ale to też za dużo moim zdaniem, przecież nie jeżdżę w korkach, pokonuje odcinki po 15km.Co jest grane? Gaziarze będą zwalać winę na sondę labmda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 13 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2010 a co w końcu z lambdą masz może zwalać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extradd Opublikowano 14 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2010 Jutro podjadę na auto diagnostykę, tylko nie wiem czy jest sens jeżeli mogę zrobić to kodami błyskowymi.Jak sądzisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 14 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2010 bez sensu ... ale sonde masz wpiętą w układ Ecu i rozizolowany kabel bo jak odepniesz sonde od ecu to może stać ,,,, bo Ecu nie koryguje mieszanki ,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extradd Opublikowano 14 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2010 Sonda jest i była cały czas wpięta w instalację i tak była sprawdzana. No to teraz nie wiem co mam zrobić z tą auto diagnostyką. Gaziarze prosili bym najpierw podjechał na diagnostykę i regulacje by poprawić parametry silnika jak się to ładnie wyrazili a potem do nich. Tylko gość z Boscha gdzie robią auto diagnostykę powiedział mi telefonicznie że nie przeprowadza się żadnych regulacji parametrów. Natomiast ktoś wcześniej zasugerował mi że jeżeli są problemy z oscylacją sondy to może być wina przepływki. I co mam w końcu począć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 14 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2010 to jest tak że jak masz sprawną przepływke ,czujnik temp, czuj prędkości ,położenia przepustnicy i jeszcze obroty + lambda te sygnały sterują ilością paliwa i prawidłowym spalaniem,,,,,,,,,,,,,, nic mechanik nie ustawi /////to ma samo sie regulować przy temperaturze np 33 stopnie powietrza ---gdzie jest rzadkie powietrze ubogie w tlen i takie pod wieczór, wiecej tlenu w powietrzu to wiecej paliwa i to Ecu ma ustawić bo prawidłowe spalanie to 14,7:1 ilość tlenu do paliwa wagowo ,,,, tyle teori ,,,ecu mają coprawda sztywne mapy jak sonda padnie ale to inna bajka .... poprostu jak masz wsio ok to mieszanka się zmienia dzieki sondzie lambda jak ona szwankuje to lipa jak przepywka mowi że paliwa wpada dużo to też może brużdzić przepływkę sie sprawdza napięcie na wolnych i na 2000 rpm ,, wartości ,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extradd Opublikowano 15 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2010 A jeżeli mam złe parametry silnika, wysokie CO? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 15 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2010 a grzałka działa w sondzie masz napięcia a przepływka to odpowiednie napięcia sprawdzałeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extradd Opublikowano 15 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2010 a grzałka działa w sondzie masz napięcia a przepływka to odpowiednie napięcia sprawdzałeś ? Grzałek nie sprawdzałem, przepływki nie wiem jak sprawdzić. Byłem dziś na stacji diagnostycznej, podpięli kompa i powiedzieli ze wszystko jest okey i ze nie ma i nie było żadnych błędów oraz ze sonda jest sprawna.Dali wydruk oscylacji plus emisji spalin, jutro moze zrobie fotke to wkleje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 15 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2010 na pb i lpg.... sonda tak samo oscyluje /powinna/ na lpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extradd Opublikowano 15 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2010 Oscyluje, tylko na wolnych obrotach jak gdyby zwalnia i oscyluje tylko w niskim napięciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 15 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2010 tz jak bo jak pocisniesz noga w podłogę to ma być bogato 0,8=-0,9 V a na ubogo 0,2 =-0,3V jak masz masz podpięty jakiś miernik ,,,bo wychodzi ze masz ubogo ,,, diagnostykę Ci robili na wolnych ? i mogło być ok .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extradd Opublikowano 17 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2010 Diagnostykę robili mi na wolnych i na wysokich.Co masz na myśli pisząc o mierniku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 17 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2010 ja mam multimetr za pare groszy co mierzy napięcia amperaż opór obwód i jakieś tam diody czy coś ..i jak podpinasz w obwód sondy to ma oscylować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi