daniel_a Opublikowano 22 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2010 Witam wszystich wiem że temat sie pojawiał w innych Nissanach ale interesuje mnie opinia i doświadczenie kogoś kto bawił sie czyszczeniem nastawnika w pompie Zexela dzieki za zainteresowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mir-e Opublikowano 24 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2010 Witam wszystich wiem że temat sie pojawiał w innych Nissanach ale interesuje mnie opinia i doświadczenie kogoś kto bawił sie czyszczeniem nastawnika w pompie Zexela dzieki za zainteresowanie da się to zrobić bez problemu, ja czyściłem bo mi na obrotach falował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel_a Opublikowano 24 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2010 da się to zrobić bez problemu, ja czyściłem bo mi na obrotach falował czesc mir-e czy mógłbys coś bliżej podpowiedziec bede bardzo wdzieczny mam service manual do terrano ale taqm jest opisana boschowska pompa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krzysztof0440 Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Nissan to fajne auto tylko według mnie jest problem z częsciami ja mam problem tez z nastawnikiem i mechanicy nie potrafia sobie z tym poradzić bo dla nich to jest technologia NASA , przyprowadzilem swego nissan do faceta od pomp wtryskowych a facet że to problem bo japonski ja mówie jaki problem a co tu jest skomplikowanego i ja mówie do niego zamiast napisu diagnostyka silników diesla napisz pan myjna samochodowa , nissan primera z 1997 2.0td problem nie do rozwiazania. Nauczyli sie skladac VW a według mnie dostęp do silnika jest prosty w primerze bo nie ma tam żadnych plastikowych oslon i wszystko jest pod ręką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr323f Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Nissan to fajne auto tylko według mnie jest problem z częsciami ja mam problem tez z nastawnikiem i mechanicy nie potrafia sobie z tym poradzić bo dla nich to jest technologia NASA , przyprowadzilem swego nissan do faceta od pomp wtryskowych a facet że to problem bo japonski ja mówie jaki problem a co tu jest skomplikowanego i ja mówie do niego zamiast napisu diagnostyka silników diesla napisz pan myjna samochodowa , nissan primera z 1997 2.0td problem nie do rozwiazania. Nauczyli sie skladac VW a według mnie dostęp do silnika jest prosty w primerze bo nie ma tam żadnych plastikowych oslon i wszystko jest pod ręką Witam, W tym przypadku to rada jest bardzo prosta i gwarantująca pełny 100% sukces, należy natychmiast zmienić mechanika!. Dla ciekawości dodam, że też miałem podobny przypadek. Mianowicie w roku 1992 miałem samochód Audi 200 TE (wersja na USA) - był to na tamte czasy niesamowity potwór - 185 PS, benzyna, pojemność 2300cm3, mechaniczny wtrysk wielopunktowy oraz turbosprężarka! Oraz kluczowe 5 cylindrów! I właśnie jak owe 5 cylindrów zobaczył jeden z miejscowych ekspertów od napraw samochodów to nie mógł się nadziwić jak takie coś może wogóle pracować. Facet nigdy nie widział na oczy takiej konstrukcji, ani teoretycznie a tym bardziej na własne oczy. Skończyło się na wymianie 4 świec (!) z oryginalnych 4 elektrodowych Bosch'y na Iskry (!) bo wg niego 5 cylinder to jakaś chyba wyłącznie atrapa. Ale zaraz po wyjeździe, zamianie świec na te co były i po natychmiastowej zmianie mechanika, samochód odżył. Problemem było niewielka nierównomierność pracy silnika na wolnych obrotach - do wymiany były uszczelniacze (typu O-ring) na wtryskiwaczach i niewielka korekta zapłonu. Pozdrawiam Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel_a Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Nissan to fajne auto tylko według mnie jest problem z częsciami ja mam problem tez z nastawnikiem i mechanicy nie potrafia sobie z tym poradzić bo dla nich to jest technologia NASA , przyprowadzilem swego nissan do faceta od pomp wtryskowych a facet że to problem bo japonski ja mówie jaki problem a co tu jest skomplikowanego i ja mówie do niego zamiast napisu diagnostyka silników diesla napisz pan myjna samochodowa , nissan primera z 1997 2.0td problem nie do rozwiazania. Nauczyli sie skladac VW a według mnie dostęp do silnika jest prosty w primerze bo nie ma tam żadnych plastikowych oslon i wszystko jest pod ręką kolego kryzsztof masz dobrego fachofca od pomp za szczecinem http://www.autobojarski.com.pl/ w gryficach napewno ci cos doradzi pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.