Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

LPG do P11 1.6 16v 1999r

Gość dioda009
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

bo teraz mi się synek urodził

NO TO GRATULOWANKO NIECH SIĘ DOBRZE CHOWA :D :D :D

Dzieki serdeczne za gratulacje... na razie zdrowo rośnie. ;)

Ale powracajac do tematu gazu to byłem u kolesia z Dickmana Dzioopla garage i powiem że mimo wyglądu miejsca nienastawiającego optymistycznie koles wie o czym gada i napawa optymizmem.

dogadałem się na STAGA 300-4 , magicJety srebrne ale chce mnie namówic na reduktor ALASKA chc powiedział ze jak nie to zamontuje mi ZAVOLI ZETA N , z butla 53 w koło za 2400pln Myślę że się z nim dogadam tylko powiedzcie jaki reduktor do tego dobrac...

A jeszcze lepsze mJ czy hd 344

Edytowane przez dioda

zavoli,

hanki można ładniej schować, choć matrix też będzie gitt akurat do Twojego to jest tani

Dzieki serdeczne za gratulacje... na razie zdrowo rośnie. ;)

Ale powracajac do tematu gazu to byłem u kolesia z Dickmana Dzioopla garage i powiem że mimo wyglądu miejsca nienastawiającego optymistycznie koles wie o czym gada i napawa optymizmem.

dogadałem się na STAGA 300-4 , magicJety srebrne ale chce mnie namówic na reduktor ALASKA chc powiedział ze jak nie to zamontuje mi ZAVOLI ZETA N , z butla 53 w koło za 2400pln Myślę że się z nim dogadam tylko powiedzcie jaki reduktor do tego dobrac...

A jeszcze lepsze mJ czy hd 344

Alaska w żadnym wypadku! (Mocno się zdziwiłem, że kolega Dymek z lpg-forum w ogóle do twojego auta zaproponował Alaskę) Zavoli OK. Od MJ będą lepsze HD344. Poproś o filtr puszkowy FL02.

P.S. Gratulacje w związku z narodzinami synka!!!

[

Jeszcze raz dzięki serdeczne za gratulacje...

Co do Dymka sprawa obgadana i będzie STAG 300-4 , HD344 , ZAVOLI N , FL02 , 53 l w koło

Termin prawdopodobnie w połowie lipca więc fotki napewno zamieszcze jak zrobił , ale co do kolesia to macie racje że bardzo pożądny chłop...choć z timu BMW :whistle:

Pozdrowionka

• 3 tygodnie później...

Ja mam P11 1,6 115KM na gazie śmiga jak ta lala średnio 8,5 na trasie poniżej 8. Bez problemów Silniczek GA16 wer. DX wielopunktowy. Chodzi lepiej jak na benzynie :) I kto mówi takie głupoty że nissanki z gazem się kłócą. To są bardzo wytrzymałe silniki.

Ja mam P11 1,6 115KM

nie przydużo trochę ? :whistle:

silniki nissanowskie bardzo dobrze znoszą instalacje gazowe

• 4 tygodnie później...

Witam

Jestem początkującym posiadaczem P11 1,6 '97.

Auto w stanie 'idealnym' - 170 kkm z czego 10 kkm już osobiście :)

Jedyny minus - spalanie (konkretnie cena benzyny:/ ).

Przesiadka z Lanosa LPG była bolesna.

Udało mi się pozyskać około 2300 zł i postanowiłem przeznaczyć je na instalację.

Stąd moje 3 pytania:?

1. czy warto wogóle brać pod uwagę 2 generację ? (kwestia przepływomierz)

2. co w tej cenie warto kupić?

3. gdzie w KRAKOWIE warto założyć instalację?

Pozdrawiam wszystkich forumowiczów......

Witam

Jestem początkującym posiadaczem P11 1,6 '97.

Auto w stanie 'idealnym' - 170 kkm z czego 10 kkm już osobiście :)

Jedyny minus - spalanie (konkretnie cena benzyny:/ ).

Przesiadka z Lanosa LPG była bolesna.

Udało mi się pozyskać około 2300 zł i postanowiłem przeznaczyć je na instalację.

Pozdrawiam wszystkich forumowiczów......

moim zdaniem oczywiście sekwencja ale 2 generację też da radę ja miałem taką w P11GT i teraz w WP11 oba 1998r i nigdy nie narzekałem (kupiłem je takie)... może miałem szczęście :)

Na korzyść 2 gen. przemawia do mnie to, że nie musi się nagrzewać - na sekwencji 1/3 drogi do pracy będę jechał na Pb:/

Ale możliwość walnięcia przepływomierza jest chyba duża, prawda ?

Ad1 Nie montowałbym II generacji.

Ad2 Stag 300 + Zavoli (lub MagicIII) + Hana lub Matrixy i będzie latać.

Ad3 Poszukaj sobie na www.lpg-forum.pl

w Krakowie jest jeden fachman fajne i ucciwe chłopaki mi pomogli miałem do nich iśc ale wcześniej autko padło ,,i w tych pieniżżkach Ci zrobią fachowo i dobrze siedzą na LPG-forum Piotr Ficek zobacz LPG Beskidzka 7 chyba ,,,

różnica między nawet blosem a sekwencja jest spora jak dla mnie bo przekładałem ,,pozatym na sekwencji masz bezpieczniej dla silnika i dokładniej tz nie mordujesz silnika i masz 100% dokładnej mieszanki(dobre wtryski)

tak jak kolega napisał Staga + do tego zawolaka + i opcja tańsza MJ za 50 zł szt lub Hanna 100 zł- klon kehin obie pojedynczo da sie zamontować i jest to najlepsze rozwiązanie w listwach to jednak nie to ,,,droga gazu od wtrysku do kolektora ,,,czuć różnice

jakby co to wal na PW dam Ci namiar ,,

Na korzyść 2 gen. przemawia do mnie to, że nie musi się nagrzewać - na sekwencji 1/3 drogi do pracy będę jechał na Pb:/

STAG-a można odpalać na gazie, tylko czy to dobre to trzeba sobie samemu odpowiedzieć

STAG-a można odpalać na gazie, tylko czy to dobre to trzeba sobie samemu odpowiedzieć

A tego to nie wiedziałem ... Dzięki....

Hmmm propo odpalania ktoś mi mówił że to niezdrowe dla wtrysków.....

A tego to nie wiedziałem ... Dzięki....

Hmmm propo odpalania ktoś mi mówił że to niezdrowe dla wtrysków.....

spoko, ja też wszystkiego nie wiem ;)

odnośnie odpalanie

jak zamontujesz dobre wtryskiwacze dasz podgrzewanie listwy wtryskowej, będziesz tankował na dobrych stacjach i ustawisz w programie przełączanie na 5stC to też pojedziesz, ale czy to zdrowe ;) i raczej dla silnika niż wtrysków, w nich bardziej chodzi, o sklejanie od naszego gazu niż tego, że nie dadzą rady, dlatego pisałem o podgrzewaniu listwy

chyba nawet 3 typy różna wydajność -pod silnik myslę że może dać i zieloną na małym ciśnieniu powinno latać ,,,

u mnie na cisnieniu 1.3 mam mnożnik 1,12x wiec przy 1Bar będe miał z 1.3-1.4 x