Caesar Opublikowano 24 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2010 Witam, Jestem posiadaczem fabrycznie zamontowanych 2 akumukatorów. Czy ktoś wie, który z nich używany jest do rozruchu? czy może oba na raz? W zasadzie chodzi mi o to, do którego podłączyć wyciągarkę. Gdybym wiedział któy jest "pierwszy" podłączył bym ją do tego "drugiego" akumulatora, bo wiadomo, że wyciągarka lubi wyżerać prąd z samochodu. Ten temat nie jest opisany w instrukcjach serwisowych które udało mi się zdobyć. Dzięki za odp. Może temat dwóch akumulatorów jest interesujacy dla większego grona? Konstrukcje Navara-D22 mają przecież miejsce na drugi akumulator. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zohan Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 U mnie w d22 aku są połączone równolegle (napięcie bez zmian - 12V, natężenia zsumowane) więc prąd jest pobierany równocześnie z obu i nie ma znaczenia do którego podłączysz wyciągarkę. Myślę, że przy dwóch aku nie masz się co stresować o to, że wyciągarka "zeżre" cały prąd - no chyba, że już są na wykończeniu; wiadomo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
12rael Opublikowano 26 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2010 tak jak pisze kolega, mi podłączyli wyciągarkę akurat pod lewy (stojąc przed autem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.