Gość Bezan Opublikowano 24 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2010 Od jakiegoś czasu mam problem z prawym reflektorem. Ostatnio jechałem parę godzin do miejscowości X i były oba światła. Dojechawszy na miejsce po kilku minutach musiałem przeparkować samochód i okazało się, że nie świeci mi prawe światło (postojowe i długie ok). Kolejnego dnia rano dalej nic. Zapalanie świateł na zgaszonym i zapalonym silniku zawsze dawało efekt tylko jednej żarówki. Podczas drogi powrotnej już pod koniec trasy zauważyłem, że są oba światła. Dodam, że jadąc do miejscowości X pod koniec trochę padało i w nocy też dość mocno padało. Podczas drogi powrotnej cały czas sucho. Zauważyłem też, że w prawym reflektorze nie ma jednego gumowego dekielka (bardziej zewnętrzny od zmiany kierunków). Czy brak dekielka może powodować takie problemy czy to raczej problem z elektryką a może jeszcze coś innego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pako Opublikowano 24 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2010 U mnie też się tak wyłączał. Kabel miałem zaśniedziały i skorodowany. Wymieniłem i jest ok. Równie dobrze może być uszkodzona gdzieś izolacja i zwarcie do masy, ale wtedy by Ci raczej bezpiecznik polecial. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 24 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2010 nie napisałeś jaki reflektor, jak to xenon to kończy się żarnik i czas na zmianę, nie kupuj chińszczyzny bo za miesiąc znowu wymienisz, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rezyst Opublikowano 31 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 U mnie winna okazała się żarówka (H7 - mijania)... Po wymianie spalonej żarówki, "nówka sztuka" raz świeciła, raz nie. Chciałem już ciąć kable, ale na szczęście pomierzyłem napięcia machając jednocześnie kabelkiem - było OK. I w ten sposób namierzyłem bestię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.