Gawa Opublikowano 4 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 dzięki za pomoc. Dziś biore się za robote. tylko jeszcze kwestia czy te podkładki zewnętrzne (blachy) są tak naprawde potrzebne, bo na samochodzie mam założone a klocki te na przód co kupiłem to nie mają . W innych autach nie ma tych blach i wszystko chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAAAD Opublikowano 4 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 Jeśli są to je możesz dać . Chociaż bez nich też bedzie śmigał . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawa Opublikowano 4 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 no i o to mi chodziło. to jest tylko chyba taki dodatek, wydaje mi się że te podkładki mają za zadanie częściowe odizolowanie zacisków od ciepła które wydziela się na klockach, ale w niektórych autach nie ma podkładek i też hamują. Zobacze w jakim będą stanie, jak w niezłym i będą pasować na te klocki ATE to pewnie założe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 4 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 blacha nie koroduje tak jak zaciski i klocek wiec sie nie zrasta jedno z drugim jak masz stare blachy to zakładaj bo ja już 2 gi komplet zakładam i żadne nie miały blach a stare całkiem dobre są .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawa Opublikowano 4 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 jestem już po wymianie klocków z przodu i z tyłu i tarcz z tyłu. blachy z przednich klocków poszły na złom bo je rdza zjadła . przód poszedł bez problemu , a z tyłu trzeba było popracować, w jednym zacisku pękła osłona i musiałem tłok czyścić szczotką i szlifować papierem, założyłem nową osłone. Z drugiej strony zardzewiał jeden prowadnik i trzeba było palnika acetylenowego użyć żeby go wyjąć i oczyścić, no i teraz hamuje owiele lepiej. Rada moja jest taka że dobrze jest od czasu do czasu zdjąć koło i przejrzeć hamulce ewentualnie coś przeczyścić a nie dopiero jak się klocki kończą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAAAD Opublikowano 5 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2010 I ja własnie też sie do tego stosuje z tym przegladem hamulców. Przeważnie na zime i wiosne. I lepiej sie hamuje i abs lepiej dziala. Ale teraz widze ze w nissanie nie trzeba tak czesto zaglądać . Że klocki wmiare dobrze pracują.Jeśli są dobrze założone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawa Opublikowano 5 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2010 jeszcze taka moja mała rada jakby ktoś kiedyś zmieniał tarcze z tyłu, jak zdejmowałem tarcze to mialem takie szczęście że były otwory z gwintem w tarczy do ściąganięcia jej,i tak się składało że śruby które trzymają mocowanie zacisku pasowały do wkręcenia a mianowicie rozmiar śrub to M10x1,25. W nowych tarczach TRW nie było wykonanych otworów, i niewiele myśląc wywierciłem otwory wg. starej tarczy wiertłem fi 8,5mm , i nagwintowałem gwintownikiem M10x1,25. Myśle że jak ktoś będzie wymieniał tarcze dla siebie to proponuje zrobienie tego typu ściągacze, jakby ktoś nie robił tego osobiście to niech nakaże mechanikowi zrobienie tego bo myśle że sam się nie domyśli. Naprawde warto to zrobić bo jakby przyszło kiedyś zdjąć tarcze to jest mały problem jak troche przyrdzewieje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yolaśka Opublikowano 20 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2014 witam też jestem przed wymianą jak byłam na przeglądzie diagnostyk powiedział że już czas ;-) poprzednio w warsztacie założyli mi RoadHous'y i w sumie jestem z nich zadowolona / kosztowały ok 75 zł więc nie majatek mało pylą hamulce też brzytwa po wciśnięciu pedału hamulca nawet przy małych prędkościach często włącza się ABS ;-) może ktoś ma jakieś zdanie o TOKO ??? ponoć Japan ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 26 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2014 http://allegro.pl/tarcze-klocki-nissan-primera-p12-kpl-przod-i4445828982.html To mam sprawdzone. Więcej info w bliźniaczym temacie na tej stronie forum P12. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kcroot Opublikowano 27 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 Co sądzicie o firmie EBC brakes, reklamują się jako produkty premium coś jak Brembo lub Ferodo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clavikord Opublikowano 27 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 Nawet dużo lepsze niż brembo czy ferodo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kcroot Opublikowano 27 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 W Krakowie mają biuro i od ręki idzie kupic klocki ECB Standard po 132 za kpl, tarcze ECB Standard po 512 za komplet (2 tarcze). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi