Gość michal51910 Opublikowano 24 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2010 mam takie pytanie niedawno kopiłem primerę 2000r i nie wiem czemu nie działa syrena od alarmu. może wy wiecie czy jakoś się da ja wyłączyć/wyłączyć tam w stacyjce pod maska czy to jest to jakąś większą sprawa będę wdzięczny jak ktoś pomoże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 24 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2010 no to do syrenki chyba idą 2 kable czerwony i czarny podepnij do czerwonego prąd i do czarnego masę i zobacz czy zadziała albo sprawdź Woltomierzem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 jak masz miejsce na kluczyk przy syrenie to musisz sprawdzić, czy nie jest wyłączona, tak mają syreny z własnym zasilaniem, które działają po odłączeniu aku i żeby przestały wyć trzeba je wyłączyć kluczykiem, jak to nie działa to syrena do wymiany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Misiek- Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 Witam Mialem taki sam problem, krecilem w prawo i lewo kluczykiem. Zwieranie sprawdzanie nic nie dawalo a sama syrena okazala sie sprawna po rozlamaniu. Problem u mnie tkwil w samym alarmie. Wyjscie na syrene bylo poprostu przpalone i w koncu pomogla wymiana calego alarmu. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 też może być Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 no nie chciałem wnikać w lepciejsze syrenki a z reguły rozwiązania są najprościejsze ... a sprawdzenie czy dochodzi prąd do syreny bardzo dużo powie i sprawdzenie osobnym zasilaniem też Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Misiek- Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 no nie chciałem wnikać w lepciejsze syrenki a z reguły rozwiązania są najprościejsze ... a sprawdzenie czy dochodzi prąd do syreny bardzo dużo powie i sprawdzenie osobnym zasilaniem też Sprawdzenie czy dochodzi prad duza Ci powie bo bedziesz wiedzial juz czyja to wina, powinienes miec na czerwonym +12V na czarnym masa na brazowym krancowka z pod maski i na bialym wzbudzenie czyli tez 12 przy dzialaniu alarmu. Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.