Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Przyciemnianie szyb

jano78
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość MariuszGL

Jeżeli chodzi o przyciemnianie szyb (acz nie tylko bo wykonują również oklejanie reklamowe samochodów jak i czym byłem zaskoczony oklejanie całej karoserii samochodu w celu zmiany koloru nadwozia) to mogę polecić zakład na Kłodnickiej 44 w Katowicach. Z tego co ja mogę o nich powiedzieć, na bazie roboty, którą wykonali u mnie to są bardzo dokładni i uwążam że ceny mają realtywnie niskie. Natomiast jeżeli chcecie poznać szczegóły to polecam zobaczenie zarółno oferty jak i galerii na ich stronie internetowej http://www.fashioncar.pl

P.S. Aby nie było niedomówień, że na oklejenie z Warszawy pomykam do Katowic. Byłem tam u znajomego w Katowicach i po prostu oklejenie szyb wygrałem w zakładzie o wynik meczu, więc podjechaliśmy tam gdzie on robił swój samochód. :)

Edytowane przez MariuszGL

• 2 lata później...

Witam,

jestem świeżym w właścicielem QQ i chcę przyciemnić szyby. Na dzień dzisiejszy poleci ktoś gdzie w Katowicach lub okolicach to zrobić? W Nissanie w Chorzowie krzyczą sobie 450zł.

Z góry dzięki za pomoc.

Ceny w innych zakładach podobne.W Sosnowcu zaśpiewano mi 550

Popytaj w zakładach specjalizujących się w szybach samochodowych. ja zapłaciłem 300zł wraz z wszelkimi atestami (w tym taki a'la wizytówka z wszelkimi danymi).

• Upvote 1

Ceny w innych zakładach podobne.W Sosnowcu zaśpiewano mi 550

Posprawdzałem i znalazłem na Roździeńskiego w Katowicach obok Castormay taki oto punkt:

http://www.ciemne-szyby.pl/

Za oklejenie Mojego QQ chcą 350zł, 5 lat gwarancji i atesty. Ponoć mają 8 folii do wyboru. Jak odbiorę auto i pojadę zrobić to dam znać co i jak zostało zrobione oraz za ile faktycznie.

To bardzo podobnie jak w zakładzie gdzie ja przyciemniałem. Tylko nie wiem, czy przypadkiem na moją folię nie jest dożywotnia gwarancja, albo właśnie 5 lat. Wiem, że miałem do wyboru dwie folie i wybrałem te lepsze, z dłuższą gwarancją. Odnośnie odcienia, to wybrałem ten stopień jaśniejszy od najciemniejszej, ponoć takie wychodzą fabrycznie. Gdybym teraz miał wybór, wybrałbym najciemniejszą. Wydaje mi się, że folia zrobiła się nieco jaśniejsza, ale może to tylko moje wrażenia ;)

Witam,

Ja płaciłem 300 pln za przyciemnienie tyłu. Z tymi atestami to chyba jakaś ściema, przecież w zasięgu wzroku kierowcy i tak nie można przyciemniać zgodnie z przepisami.

Pozdrawiam.

• Upvote 1

Dokładnie to w promieniu 180 stopni pola widzenia, ale każda rzecz (albo ta odpowiedzialna za bezpieczeństwo) zamontowana w samochodzie powinna miec homologację :)

A nie macie wrazenia po przyciemnieniu ze we wstecznej szybie swiatlo z samochodu za nami jest rozpraszane w pionie w miejscach poziomych podgrzewajacych pasków, robilem w Szczecinie w Foltechu za 350 zl

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka

Właśnie jak spoglądałem do lusterka wstecznego, to tak jakoś inaczej widać przez szybę, obraz jest inny niż przez szybę bez folii. Może głupio to zabrzmi, ale tak jakbym patrzył na wyświetlacz ze zbyt wolnym odświeżaniem obrazu :D Ciężko mi to określić. Przyzwyczaiłem się do tego, nie mniej jednak obraz jest mniej wyraźny jak przed oklejeniem.

• Upvote 1

Wydajwe mi sie ze to przez te paski do podgrzewania. Z racji tego ze sa one minimalnie wypukle, pewnie folia w tych miejscach idealnie nie przylega do szyby

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka

• Upvote 1

Właśnie to chyba to, albo coś jest w konstrukcji tylnych szyb, bo jak pamiętam w Astrze wychodziły mi takie kratki na szybie i nie wiem, czy w QQ też tego czasem nie widzę. Może to w połączeniu z folią robi taki efekt. Widać to jak popatrzysz z zewnątrz na szybę. Nie znam się na tym więc to tylko moje domysły ;)

Posprawdzałem i znalazłem na Roździeńskiego w Katowicach obok Castormay taki oto punkt:

http://www.ciemne-szyby.pl/

Za oklejenie Mojego QQ chcą 350zł, 5 lat gwarancji i atesty. Ponoć mają 8 folii do wyboru. Jak odbiorę auto i pojadę zrobić to dam znać co i jak zostało zrobione oraz za ile faktycznie.

Feniks - dobry wybór; dopiero teraz zajrzałem na forum i chciałem Ci podać namiary tam gdzie ja robiłem, a jak kliknąłem na linka który zamieściłeś , to okazało się że to ta sama firma, tylko przedtem ( robiłem 5-lat temu) mieścili się w garażu naprzeciw lotniska wjazd jak do Leroy Merlin Szyby.doc Z tego wynika że się przenieśli lub pracują w dwu miejscach - nawet nr. telefonu jest ten sam. Mogę Ci tylko powiedzieć że jestem mega zadowolony, minęło 5-lat a szyby wyglądają jakby zrobiono je wczoraj post-37069-0-76218200-1449961780.gif

Dzięki za info. W takim razie na pewno z nich skorzystam. Faktycznie mają tyle folii do wyboru? A może ktoś z forum poleci jaką folię i z jakim stopniem przyciemnienia najlepiej wybrać?

Castoro a polecisz w Katowicach lub okolicy jakieś dobre warsztaty jakbym chciał coś w przyszłości pododawać do QQ?

Pozdrawiam

Dzięki za info. W takim razie na pewno z nich skorzystam. Faktycznie mają tyle folii do wyboru? A może ktoś z forum poleci jaką folię i z jakim stopniem przyciemnienia najlepiej wybrać?

Castoro a polecisz w Katowicach lub okolicy jakieś dobre warsztaty jakbym chciał coś w przyszłości pododawać do QQ?

Pozdrawiam

Witaj - Co do folii, to rzeczywiście mają duży wybór , zresztą pokażą Ci czym dysponują i sobie wybierzesz która Ci przypadnie do gustu. Natomiast co do warsztatu , to czasem korzystam z niejakiego MARIL - niezależny serwis Nissan, Renault i Infiniti Katowice - Dąb ul. Agnieszki 7  ( kiedyś byli autoryzowanym serwisem Nissana). Pracują tam ludzie co dobrze znają Nissana i ceny mają dużo niższe niż oficjalne serwisy Nissana. A w sumie to nic właściwie do swojego nie dodawałem  oprócz siatki ochraniającej chłodnicę , chlapacze - ( te rzeczy to się robi samemu ) światła do jazdy dziennej i św. przeciwmgłowe.

Pozdrawiam

a jak z widocznością podczas cofania przy takiej przyciemnionej szybie z tyłu?

Edytowane przez kaarolek1

a jak z widocznością podczas cofania przy takiej przyciemnionej szybie z tyłu?

Nie ma żadnego problemu z widocznością w trakcie cofania. jak zapewne zauważyłeś że gdy się chce zajrzeć do środka samochodu od zewnątrz, to niewiele widać ( zależy też od stopnia przyciemnienia) ale jak przypatrz z wnętrza samochodu na zewnątrz, to widoczność jest normalna

Edytowane przez castoro

Ja miałem kiedyś w C-Maxie i nie przeszkadzało mi nocą. Kwestia gustu i przyzwyczajenia :)

Dzisiaj QQ odebrany, wieć na początku stycznia przyciemnie to się podzielę uwagami.

Pozdrawiam

Nie napisałem że mi przeszkadzało (choć źonie tak) Ja nawet widzę zalety (taki stały sciemniacz lusterka wewn.oraz mniej nagrzewa się kabina.Ale widoczność jest przy cofaniu mniejsza .Takie cofanie nocą w przeciwsłonecznych ^brylach" ;) Pozatym nasza k12 ma ciemną tą folię.

• 3 miesiące temu...

przyciemnione szyby wszystko dobrze ale, jednak te słońce przebija się folia byla GP - 20...a chciałem dla dziecka..

Edytowane przez kaarolek1

• 2 miesiące temu...

Witam,

Dzis przyciemniłem szyby w Venaplex Kraków. Zapłaciłem 480zł. Dostałem atest i 3 lata gwarancji.

Jaki atest? Bo nie rozumiem... Przednie boczne też przyciemniałeś? Przecież nie można...

Pozdrawiam.

Witam,

Jaki atest? Bo nie rozumiem... Przednie boczne też przyciemniałeś? Przecież nie można...

Pozdrawiam.

Przyciemniłem boczne tylnie i tylnią