muchamati2 Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 Witam mam pytanie co to był za model ten Competence?? Spotkałem sie z takimi napisami na błotnikach Competence. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość amdek Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 (edytowane) Witam mam pytanie co to był za model ten Competence?? Spotkałem sie z takimi napisami na błotnikach Competence. Podłącze się pod pytanie, u mnie z tyłu na bagażniku jest napisane "lagoon". Co to oznacza? Tak to wygląda Edytowane 25 Maja 2010 przez amdek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muchamati2 Opublikowano 25 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 tego Lagona to sobie kolego ktoś dla ozdoby przyczepił. A Competence widziałem na kilku almerkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość amdek Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 tego Lagona to sobie kolego ktoś dla ozdoby przyczepił. A Competence widziałem na kilku almerkach Chyba nie dla ozdoby popatrz na te oferty, są takie wersje jak lagoon: http://www.autoccasion.be/occasions-images/occasion-203464.html - kiepska fotka ale chyba naklejka ta sama co u mnie http://www.autoccasion.be/occasions-images/occasion-172498.html a tu gość napisał że to jakaś limitowana wersja była (o ile w to wierzyć) ale potwierdza to, że jednak coś takiego jak lagoon istnieje http://www.broomer.pl/szukaj-nissan-almera-diesel-s56.html cytat: "Informacje: Witam, mam dziś do zaoferowania ślicznego NISSANA ALMERĘ FL , w limitowanej wersji *LAGOON* oraz w bardzo dobrym stanie technicznym i wizualnym !!! **LAGOON** Rok produkcji: 1999 Silnik: 2.0 Diesel (70PS) skrzynia manualna pięcio biegowa !!! Przebieg: 165 .ooo km auto dodatkowo posiada: - KLIMATYZ Wyposażenie: ABS, Centralny zamek, Alufelgi, Elektryczne lusterka, Elektryczne szyby, Klimatyzacja, Lakier metallic, Poduszka powietrzna, Wspomaganie kierownicy " Tylko co to jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muchamati2 Opublikowano 26 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2010 Hmmm no możliwe ze to jakies moze limitowane wersje. Ale czym one sie różnią od pozostałych to nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość amdek Opublikowano 26 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2010 (edytowane) "lagoon" od mojej wersji GX różni się alufelgami, elektrycznymi szybami z przodu i lotką na klapie bagażnika Czyli jest to jakby wersja GX + dodatki? A nie było czasem normalnych wersji z takim wyposażeniem tzn. SLX czy coś w tym stylu? Edytowane 26 Maja 2010 przez amdek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muchamati2 Opublikowano 26 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2010 Możliwe. Ale najlepiej niech sie ktos wypowie kto to ogarnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość amdek Opublikowano 26 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2010 Możliwe. Ale najlepiej niech sie ktos wypowie kto to ogarnia. No właśnie, bo Nissan chyba sam w trakcie produkcji zmieniał oznaczenia i wersje wyposażeniowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melo Opublikowano 27 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2010 Poczytajcie ten temat może znajdziecie odpowiedzi na pytania. http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/26841-oznaczenia-almerek-i-co-oznaczaja/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość amdek Opublikowano 30 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 Poczytajcie ten temat może znajdziecie odpowiedzi na pytania. http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/26841-oznaczenia-almerek-i-co-oznaczaja/ Dzięki za link jednak po przeczytaniu tych wszystkich informacji wynika że niezależnie od tego jaka była wersja autka to mogło być w nim wszystko bo zarówno producent jak i sami dealerzy doposażali samochody według uznania ponadto wersje różniły się także ze względu na kraj pochodzenia. Nie zostało również wyjaśnione co oznacza Competence (tylko że samochody mają taki napis) ani Lagoon (o tym nie było wcale) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mlody666 Opublikowano 30 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 Wszystkie tego typu doklejki oznaczają wersje limitowane czy inne krótkie serie. Porównaj sobie wyposażenie ze zwykłym GX/SLX (bo to to samo) to się dowiesz. U mnie sąsiad tez ma na przykład Cosmic (czy jakoś tak) i różni się od mojej tym ze ma fotele jak w GTI, alusy, zderzaki pod kolor nadwozia i airbag pasażera no i szyberdach. Ciężko stwierdzić ile dołożył on sam (albo poprzedni właściciel) a ile było w tej wersji limitowanej ale mniej więcej o to chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 30 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 To ja widzę, że u siebie mam niezłego mixa... Niby pasuje pod wersję Competence (jest centralka z pilotem i klima), ale jest też elektryczny szyberdach, lotka, el. lusterka, regulacja fotela wysokości kierowcy... Jak czytam, co dana wersja powinna mieć na wyposażeniu to wychodzi mi, że mam zmieszane Motion, Competence i TopSport... A na dniach mi przyjdzie paczka z oryginalnymi halogenami i dojdzie jeszcze do tego wersja Emotion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mlody666 Opublikowano 1 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2010 To ja widzę, że u siebie mam niezłego mixa... Niby pasuje pod wersję Competence (jest centralka z pilotem i klima), ale jest też elektryczny szyberdach, lotka, el. lusterka, regulacja fotela wysokości kierowcy... Jak czytam, co dana wersja powinna mieć na wyposażeniu to wychodzi mi, że mam zmieszane Motion, Competence i TopSport... A na dniach mi przyjdzie paczka z oryginalnymi halogenami i dojdzie jeszcze do tego wersja Emotion No wiec własnie o to chodzi że ludzie dokładali bajery różne różniste bo albo w salonie była promocja na cos albo znajomy pracował albo po prostu z czasem poprawiali autka jak dorwali gdzies jakiś fajny element wiec nie ma sensu dochodzić a starych samochodach jaka to wersja - co najwyżej sprawdzic czy podstawowe wyposazenie danej wersji się zgadza i czy ktoś nas przy zakupie nie orżnał, a jak masz coś wiecej to nic tylko sie cieszyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muchamati2 Opublikowano 1 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2010 Jak masz wersje competence to powinienes miec znaczki na przednich błotnikach z napicem competence. (u mnie tak jest) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kiziu Opublikowano 17 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2010 Ja mam wersje Lagoon. Jakby kogos obchodzilo co ma ta wersja to: alufelgi, klima, el. lusterka, el. szyby, airbag pasazera, zderzaki w kolorze nadwozia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamil87ldz Opublikowano 19 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2011 (edytowane) ja mam wlasnie almere z napisem compatance . Sam nie moge dojsc jaka to wersja a ma 4 poduszki, elektryczne szyby, elektryczne lusterka, centralny zamek klime, webasto, regulowana kolumne kierownicy,ABS,wspomaganie kierownicy,imoobilizer, regulowany fotel kierowcy a silnik to 1,4 75 koni Edytowane 19 Lipca 2011 przez kamil87ldz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zigiwidi Opublikowano 21 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2012 Ja też mam wersję competence (sedan, 1.4 75 KM) a wyposażenie to: 4x airbag, 2x elektryczne szyby, elektryczne lusterka, ABS, regulowana wysokość siedziska kierowcy, regulowana kolumna kierownicy, centralny zamek z pilota, immobiliser, zderzaki i lusterka w kolorze nadwozia...ale za to brak halogenów i brak klimy. i znalazłem coś takiego: Wyposażenie NISSAN Almera 1.4 Competence, 1998 Wyposażenie pojedyncze od 01 kwiecień 1998 do 31 lipiec 2000: Klimatyzacja od 01 marzec 1998 do 31 lipiec 2000: 4/5 zagłówki, ABS, Airbag - 4 sztuki, El. podnoszenie szyb, przód, Immobilizer, Lusterka boczne regulowane elektrycznie, Obrotomierz, Skrzynia manualna, 5-biegowa, Szyby barwione, Tylne oparcie składane, dzielone, Wspomaganie układu kierowniczego, Wycieraczka szyby tylnej, Wykończenie w welurze, Zamek centralny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi