Gość Qszi Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 Witam.... Nie wiedziałem gdzie umieścić takie pytanie wiec dałem do działu LPG w razie czego można Go przenieść... Mam pytanko ostatnio prześladuje mnie pech i zgubiłem gdzieś dokumenty od Instalacji gazowej... I moje pytanie ? czy idzie zrobić jakiś duplikat i od czego mam zacząć ? gdzie się zgłosić aby wystawili ponownie dokumenty. Papierki muszę mieć bo mi się zbliża okres przeglądu a bez papierów będą mi kazać ściągnąć LPG a chodzi miodzio. Powiem szczerze, że nawet nie pamiętam gdzie i kiedy była zakładana, tylko raz się zajrzało do tych papierków i wyleciało z głowy ... Dziękuję za wszystkie podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B 52 Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 Dziwne. Nie pamiętasz gdzie był montaż instalacji ... hmm Powinieneś zgłosić się do producenta butli po wtórnik homologacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Qszi Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 (edytowane) "Dziwne. Nie pamiętasz gdzie był montaż instalacji ... hmm" No właśnie zapomniałem jak się to miasto nazywa.... Nie za mnie była zakładana. Aha czyli z butli z czytać dane o niej i się do producenta zgłosić o duplikat tak? A ile taka przyjemność będzie mnie kosztowała... orientuje się ktoś ??? P.s. Przypomniałem sobie gdzie była montowana.... Uf... Edytowane 25 Maja 2010 przez Qszi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość el ronin00 Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 "Dziwne. Nie pamiętasz gdzie był montaż instalacji ... hmm" No właśnie zapomniałem jak się to miasto nazywa.... Nie za mnie była zakładana. Aha czyli z butli z czytać dane o niej i się do producenta zgłosić o duplikat tak? A ile taka przyjemność będzie mnie kosztowała... orientuje się ktoś ??? P.s. Przypomniałem sobie gdzie była montowana.... Uf... Musisz ustalić jakiego producenta masz butle,poczym wysyłasz prośbę o wtórnik homologacji .Koszt około 50 zł.Poszukaj na necie kiedys wszystko znalazłem Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 26 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2010 w stako kosztowało to 80 zł .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Qszi Opublikowano 27 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2010 OK. Dzięki wszystkim za pomoc Dzisiaj zajże pod dywanik w bagażniku i z czytam jaki producent i dane butli niech wystawią wtórnik homologacji. Za nieuwagę trzeba płacić.... A co do ceny to podejrzewam, że zależy od producenta butli - jeden sięceni wyżej a inny nie No ale tak to już w życiu jest.... cały czas pod górkę ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 27 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2010 a najlepsze jest to że nr homologacji i ważność masz na butli ,,,, ja sie wkur ,,,bo jak kupiłem autko to miałem wbity gaz w dow i myślałem że tyle trzeba okazało sie że papiery też trzeba pokazywać za każdym razem ,,,,i miałem od stako załatwiać i odkryłem że wszystko jest na butli ... no nic Demokracja papiery najważniejsze ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Qszi Opublikowano 28 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 Ja już swój problem rozwiązałem.... Dla innych napisze jak ... Napisałem na FAQ producenta "LPG" (nie butli ) czyli na stronie ElpiGaz.com Odpisali mi na jakiej stronce można zrobić wtórnik homologacji. Otóż na stronie "Transportowego Dozoru Technicznego" można składając wniosek elektroniczny uzyskać taki wtórnik. Podaje adres stronki - www.tdt.pl Koszt wtórnika to 49,95 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 28 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 pomyślałem że warto przykleić ..?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość terranosaur Opublikowano 21 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2011 jeśli nie masz wogóle homologacji lub zmontowałeś instalacje w garażu i trzeba ją zalegalizować i wbić do dowodu firma z XXXXXX robi to wysyłkowo za 300 zł homologacja + faktura, wysyłasz im dowod rej. (kopie) i kopie atestu butli oferty wystawiaja też na alledrogo.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boren Opublikowano 23 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 no ale jak zgubie papiery to muszę odtworzyć homologację na butlę....na instalację raczej nie trzeba bo mi tego nie sprawdzali podczas przeglądu - zresztą kopia jest w Urzędzie i mam pieczątkę w dowodzie. a propos, czy homologacja na przód też ma swój czas, czy jest bezterminowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość terranosaur Opublikowano 23 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 na pierwszym przeglądzie po montażu musisz mieć i homologację instalacji i atest na butlę inaczej przeglądu nie wbije na przeglądach kolejnych sprawdzał mi tylko atest na butlę homologacja na instalację wychodzi z zakładu montującego raz i nie posiada terminu ważności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boren Opublikowano 23 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 heh, a u mnie na pierwszym przeglądzie chcieli tylko homologację na butę. Widać albo przepisy są niejednoznaczne albo diagności robią jak uważają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość terranosaur Opublikowano 23 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 diagności robią jak uważają. robią robią ,bywa też tak że przegląd robisz bez oglądania auta za nieco większą gotówką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 23 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 przy przeglądzie tylko homologacja na butlę, nic więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi