Gość Andrzej5825 Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 Witam serdecznie Mam problem . Otóż mam nissana sunny N14 1,6 w trysku , w gazie ( na sekwencji ). I problem polega na tym że świece po przejechaniu ok 300 km robią się czarne , takie zakopcone. Aaa i dodam że nie widać żeby on brał olej . Świece są nowe wraz z kablami wysokiego napięcia i kopułko , olej tez był niedawno zmieniany. Wg mnie na gazie on chodzi lepiej, nawet jakby miał lepszego kopa . A jak dodaje gazu (na benzynie ) to on nie wchodzi na obroty tak równo tylko jakoś tak od 800 obr do 1300 obr , tak dziwnie, jakby się dławił. Zaś na gazie równiej chodzi. Jaka może być tego przyczyna ?? Pozdrawiam Andrzej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 27 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2010 napisz dokładnie co masz za gaz zrób Fotki z pod maski ...i będziemy radzić jak sonda lambda ?? bo wygląda na zbyt Bogato ,,, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sorenso Opublikowano 27 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2010 A jaka masz instalację gazu?Ja mam sekwencje BRC w moim 1,4 pełen wtrysk.Jestem b. zadowolony.Od samego poczatku zadnych problemów.Ja na swiecach mam nawet obecnie 17 tys. i swiece normalne- szaro białawe i nie wypalone.Nie ma sensu ich wymieniac jak nie przerywa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej5825 Opublikowano 27 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2010 To jest instalacja gazu na sekwencji na pełnym wtrysku. Jutro postaram się zrobić jakieś fotki z pod maski . Ale to chyba też wg mnie nie jest wada instalacji gazowej bo na niej silnik dobrze pracuje . Tą instalacje mam ok 2 lat i wszystko było super , ale od jakiś 3 miesięcy coś się z nim dzieje . Miałem tez z nim taki problem że bardzo nie równo chodził, tak jakby na 3 garach , to zmieniłem kable zapłonowe i świece i dużo się uspokoiło . Ale to nie jest jednak to samo co kiedyś było . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 27 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2010 pierwsza zasada to czy działa na PB tak samo czy jest różnica może wtryskiwacz gazowy łapie nieszczelność i już cuda będą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.