zibiboa Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 Witam Mam problem z moją klimatyzacją w Maximie A32 3.0 97' ponieważ po włączeniu auto niestety klimatyzacja się nie załącza. Czy tam jest jakiś czujnik poziomu lub obecności czynnika chłodzącego? Czy problem leży gdzieś indziej? Zawsze po załączeniu obroty wzrastały no i wiało chłodem :-) a teraz nic jak na econo. Proszę o radę. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przedszkolak Opublikowano 26 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2010 Najpierw sprawdź bezpiecznik, potem przekaźnik, a dopiero na końcu zaczniesz się martwić, że coś się popsuło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibiboa Opublikowano 27 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2010 Przekaźnik sprawdziłem, bezpiecznik sprawdzę ale nie jestem pewien czy mam czynnik chłodzący bo auto stało pół roku. Stąd moje pytanie co do obecności czynnika vs. załączanie lub nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przedszkolak Opublikowano 27 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2010 Włączanie kompresora powinieneś usłyszeć po włączeniu klimatyzacji, jeśli nie będzie słychać przyczyną jest przerwa w obwodzie elektrycznym. Natomiast jeśli usłyszysz włączenie się kompresora i jego pracę, a klima nie będzie chłodziła, najprawdopodobniej przyczyną jest brak czynnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 27 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2010 ale bez czynnika też się nie odpali .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibiboa Opublikowano 27 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2010 No właśnie bez czynnika się załączy czy nie? To, że się nie załącza to można sprawdzić na dwa sposoby 1. zawsze po załączeniu w auto podskakują obroty 2. środkowa część kompresora nie kręci się (nie jestem pewien czy tam jest jakieś sprzęgło magnetyczne czy co). Ale u mnie na 100% się nie załącza. Bezpiecznik jest ok sprawdziłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przedszkolak Opublikowano 28 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 czyli trzeba sprawdzić czy szczelna, a potem napełnić. Bez warsztatu się nie obejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szczureczek Opublikowano 31 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 Światłem chyba ultrafioletowym patrzy się, gzie jest nieszczelność z tego co pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibiboa Opublikowano 9 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2010 Dziś byłem w serwisie klimatyzacji i okazało się że osuszacz powietrza jest dziurawy. Problem ze znalezieniem takiego osuszacza są do nissanów ale innych modeli. Może ktoś wie od jakiego modelu pasuje osuszacz do maximy 3.0 97'QX? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jagna Opublikowano 10 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2010 Dziś byłem w serwisie klimatyzacji i okazało się że osuszacz powietrza jest dziurawy. Problem ze znalezieniem takiego osuszacza są do nissanów ale innych modeli. Może ktoś wie od jakiego modelu pasuje osuszacz do maximy 3.0 97'QX? Super temat na czasie dla mnie :-) U mnie w ogóle nic się nie włącza, nie chłodzi. Nie wiem, jak długo trwa taki stan, bo mam ten samochód od września 09, i nie miałam okazji sprawdzić. Teraz upał i nie da się wytrzymać w środku:( DO jakiego warszatu najlepiej się udać (mam na myśli sprawdzony) Pomóżcie Panowie proszę... Może coś blisko Bemowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przedszkolak Opublikowano 10 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2010 Sprawdź najpierw elektrykę-bezpieczniki i przekaźniki, potem szukaj warsztatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jagna Opublikowano 11 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2010 (edytowane) Zabawne. U mnie dzisiaj zdiagnozowana dokładnie to samo- osuszacz przepuszcza... Byłam na Połczyńskiej 71. Edytowane 11 Czerwca 2010 przez Jagna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibiboa Opublikowano 15 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2010 Witam Dostałaś gdzieś ten osuszacz? Szukałem na allegro i necie i w końcu znalazłem ale nie było to takie proste. Do starszych modeli J30 i nowszych A33 i A34 są, a do A32 DUŻY problem ze znalezieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B 52 Opublikowano 20 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 Ja byłem w Warszawie - Ursus przy ul.Gierdziejewskiego 7 w serwisie. Wyciągnął pojechał po filtr - osuszacz wsadził i za 2 godzinki już śmigałem. Nabił klimę, sprawdził czy nie cieknie. I do tego niezłe ceny. Należy wymieniać ten filtr na jakiś czas. Polecam bardzo, daje zniżki na Klub. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi