Gość Piotrek83_wawa Opublikowano 26 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2010 Witam, Czy ktoś z Was mógłby mi doradzić... Wywaliło mi troszkę rdzy po zimie na jednym progu - chcę sobie sam z tym poradzić. Poradzono mi abym usunął starą rdzę, wzmocnił próg od spodu żywicą, mniejsze ubytki zaszpachlował, dotarł i prysnął podobnym kolorkiem (pasek 6-7cm nad progiem) Nie wiem za bardzo, jaką farbę kupić. Próg wygląda tak: ( to jest ten dobry bez rdzy..) Sporo takich złotych Micrusów jeździ, muszę poszukać jakiejś specjalnej farbki żeby to się trzymało? Czy byle jaką w sprayu - złotą wystarczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimm Opublikowano 26 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2010 Byle jakiej farbki nie szukaj, tylko odkręć klapkę od wlewu benzyny i gnaj do sklepu moto. z mieszalnią farb. Tam dokładnie dobiorą pod klapkę kolor farby pod pędzel lub w sprayu. Pamiętaj że po nałożeniu szpachli, wypoleruj i wygładź ją drobnym papierem wodnym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Piotrek83_wawa Opublikowano 26 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2010 Byle jakiej farbki nie szukaj, tylko odkręć klapkę od wlewu benzyny i gnaj do sklepu moto. z mieszalnią farb. Tam dokładnie dobiorą pod klapkę kolor farby pod pędzel lub w sprayu. Pamiętaj że po nałożeniu szpachli, wypoleruj i wygładź ją drobnym papierem wodnym. Dziękuje za info! a dobór szpachli, polecacie jakąś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majsterus Opublikowano 26 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2010 to powiedz temu doradcy, ze żywicą to sobie może drzewa smarować, jak zrobisz dziurę to tylko wycinanie elementów i spawanie. więc szlifierka odkurzasz nakłądasz szpachel z włóknem szlifujesz 100-150 szpachel wykańczający szlifowanie 250 szpachel wykańczający szlifowanie wodne 600-800 podkład akrylowy szlifowanie wodne 1000-1500 odtłuszczanie bez ekstrakcyjna baza po 15-20 lakier akrylowy szlifowanie wodne granicy papier 1500-2000 polerka na mokro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Piotrek83_wawa Opublikowano 26 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2010 to powiedz temu doradcy, ze żywicą to sobie może drzewa smarować, jak zrobisz dziurę to tylko wycinanie elementów i spawanie. więc szlifierka odkurzasz nakłądasz szpachel z włóknem szlifujesz 100-150 szpachel wykańczający szlifowanie 250 szpachel wykańczający szlifowanie wodne 600-800 podkład akrylowy szlifowanie wodne 1000-1500 odtłuszczanie bez ekstrakcyjna baza po 15-20 lakier akrylowy szlifowanie wodne granicy papier 1500-2000 polerka na mokro Ok, dziękuję za poradę.. a możesz rozwinąć temat, polecić jakiś szpachel konkretny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majsterus Opublikowano 29 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 zwyłky, to nie statek kosmiczny. acha jak będzie dziura, to tylko migomat, żadne wynalazki pana ze sklepu nie pomogą, a wiadomo on musi sprzedać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nemo Opublikowano 29 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 pozwól że się podepne do tematu jako że nie znalazłem podobnego a nie zaczynam nowego, a więc oddałem micrunie do lakiernika celem konserwacji no też pojawiły sie wykwity,sam niejestem wstanie tego zrobić chocby ze zwględu na niepełnosprawność,i przyszło mi do głowy/nie pytałem o to lakiernika-blacharza/czy dało bysię założć uchylne szyby,autko jest trzy drzwiowe i nie ma klimy a takie uchylne szyby byłyby chyba dobrym rozwiązaniem ale niewiem czy jest to w tym przypadku wykonalne no i czy koszty niebyłyby za wysokie Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek_09 Opublikowano 31 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 zgadzam sie z kolegą majsterus jak już dziura to tylko zaspawać Zywica to dobre rozwiąznie na chwile, bo po nie długim czasie żywica po prostu odejdzie a jeśli nie chcesz malować progu to po zasapwaniu i zaszpachlowaniu możesz na próg użyć konsterwacji czarnej typu baranek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.