pako Opublikowano 26 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2010 Czy obszar lewego lusterka na lewo od przerywanej linii pokazuje to co znajduje się w kącie martwym? Ja mam trochę zwichrowane lusterko (pęknięte) w tym miejscu i zastanawiam się, czy to do tego właśnie służy ta część lusterka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 26 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2010 Tak do tego. Za linią jest załamanie po to abyś nie musiał naklejać dodatkowego do eliminacji punktu martwego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jackC Opublikowano 26 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2010 ale nie daje ono 100% pewności niestety... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nicchi Opublikowano 26 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2010 Czy obszar lewego lusterka na lewo od przerywanej linii pokazuje to co znajduje się w kącie martwym? Ja mam trochę zwichrowane lusterko (pęknięte) w tym miejscu i zastanawiam się, czy to do tego właśnie służy ta część lusterka. To się nazywa lustro asferyczne. Czasem trochę trudno się przyzwyczaić, ale widoczność na to, co się dzieje bezpośrednio z boku samochodu jest dużo lepsza. Na alledrogo masz dostępna szkła zwykłe do P11 w cenie ok 12 i asferyczne w okolicach 17-20zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.