Gość Kufel_STA Opublikowano 28 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 Witam Od 4 dni posiadam Sunny 2.0D. Auto do temperatury 90'C nagrzewa się w 5 min, czy jest to normalne?? Nie spotkałem się z dieslem który się tak szybko grzeje?? U was jest tak samo ?? Z góry dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jacek_178 Opublikowano 28 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 Witam Od 4 dni posiadam Sunny 2.0D. Auto do temperatury 90'C nagrzewa się w 5 min, czy jest to normalne?? Nie spotkałem się z dieslem który się tak szybko grzeje?? U was jest tak samo ?? Z góry dziękuję. to zalezy od temperatury otoczenia i obrotach na jakich silnik chodzi:))) w lecie przy plus 30 stopniach osiaga jeszcze szybciej mi osiaga teraz temp pracy po przejechaniu jakich 1,5-2km tym sie nie przejmuj najlepiej gdyby silnik od razu mial 90stopni, po prostu ma tej temperatury nie przekraczac a im szybciej ja osiaga tym lepiej oczywiscie nie przez palowanie zimnego silnika!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kufel_STA Opublikowano 28 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 to zalezy od temperatury otoczenia i obrotach na jakich silnik chodzi:))) w lecie przy plus 30 stopniach osiaga jeszcze szybciej mi osiaga teraz temp pracy po przejechaniu jakich 1,5-2km tym sie nie przejmuj najlepiej gdyby silnik od razu mial 90stopni, po prostu ma tej temperatury nie przekraczac a im szybciej ja osiaga tym lepiej oczywiscie nie przez palowanie zimnego silnika!!! Wszystko rozumie. Z tym że wcześniej miałem 1.9 TDI i grzał się około 15 min po przejechaniu 5-7 km a było wszystko ok. Także trochę mnie to zaskakuje. No nic dzięki za info Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zaag Opublikowano 28 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 Witam! Mam podobnie. Szybko łapie temperaturę i trzyma ja w połowie. Najlepiej było w zimę. przy -25 po 2-3km już leciało cieple powietrze z nawiewu. reasumując, ten typ tak ma! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jacek_178 Opublikowano 29 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 specjalnie przed chwila sprawdzilem:))) wskazowka szla do gory w mgnieniu oka ruszam jedynka, na dwojce z 300metrow uliczką, potem trojka okolo 1200metrow przy v const = 50km/h byla juz na polowie skali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.