Gość michas1987 Opublikowano 28 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 Mam problem,mam nissana k10 micre 1.2silnik,samochod nie pracuje na wszystkie gary na poczatku,po nagrzaniu sie dopiero zaczyna pracowac normalnie,co moze byc nie tak,prosze odpisywac,dziekuje z gory... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czester15.30 Opublikowano 28 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 Może przewody zapłonowe do świec mają przebicie. Uruchom zimny silnik i sprawdź w ciemnym garażu czy nie latają fioletowe iskierki. Na noc połóż gazetę na przewody, wciągnie ona wilgoć i może odpali na wszystkich garach. Sprawdź świece, a najlepiej wymień z przewodami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 29 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 Mam problem,mam nissana k10 micre 1.2silnik,samochod nie pracuje na wszystkie gary na poczatku,po nagrzaniu sie dopiero zaczyna pracowac normalnie,co moze byc nie tak,prosze odpisywac,dziekuje z gory... no dobrze kolega prawi jeszcze może przeczyścić palucha i kopułkę ale raczej przewody ,, i świeczki ,,, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek_09 Opublikowano 30 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 po sprawdzeniu przewodów i świec sprawdziłbym bym jeszcze czy dobrze zapłon jest ustawiony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.