Gość radja13 Opublikowano 8 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2010 Witam, jestem posiadaczem Micry K12 z 2004, poj 1.2 z automatyczną skrzynią biegów. Mam dziwny problem z zapalaniem samochodu. W dni chłodne i rankiem odpala od pierwszego razu natomiast zaparkowany, w cieplejsze słoneczne dni na zewnątrz, na choćby już 20 miniut odpala dopiero za 3,5lub 10 razem. Bedę wdzięczny za wszelkie sugestie rozwiazania problemu... No i dzisiaj w południe wogóle nie zapalił... Nawet nie kręci rozrusznikiem. Ma ktos jakies sugesti? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość michas1987 Opublikowano 8 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2010 Sprawdz zaplon,jezeli ci wogole nie kreci rozrusznik to ja tylko zaplon dokladnie bym sprawdzil,instalacje tez sprawdz.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wronek89 Opublikowano 8 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2010 Jeśli nie kręci rozrusznikiem to co ma do tego zapłon? Kontrolki się wogóle jakieś świecą? Sprawdź klemy, czy aku naładowany, może immobilizer blokuje? Jak nic nie pomoze to odepnij klemy na noc i sprawdź jeszcze raz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość radja13 Opublikowano 8 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2010 Jeśli nie kręci rozrusznikiem to co ma do tego zapłon? Kontrolki się wogóle jakieś świecą? Sprawdź klemy, czy aku naładowany, może immobilizer blokuje? Jak nic nie pomoze to odepnij klemy na noc i sprawdź jeszcze raz. Przyszedł wieczór i pali "od pierwszego". Nic z tego nie rozumiem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal801 Opublikowano 8 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2010 Miałem coś takiego tylko w innym samochodzie, jak się nagrzał to nie palił nawet rozrusznik nie kręcił i okazało się ze kostka stacyjki powodowała ten problem, zimno w samochodzie - pali bez problemu natomiast jak się nagrzał w środku to nie odpalał i nie ważne ile stał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość radja13 Opublikowano 21 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 Miałem coś takiego tylko w innym samochodzie, jak się nagrzał to nie palił nawet rozrusznik nie kręcił i okazało się ze kostka stacyjki powodowała ten problem, zimno w samochodzie - pali bez problemu natomiast jak się nagrzał w środku to nie odpalał i nie ważne ile stał. Trafione w 100%. Po wymianie kostki stacjki problem zniknął. Dzieki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.