Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Gaśnie jak jest na grzany Primera P10

Gość marco87cz

Rekomendowane odpowiedzi

Gość marco87cz

Witam

Przeglądałem dość sporo tematów z tego forum i nie spotkałem się z tą sytuacją co mam obecnie... bo nie wątpliwie gaśnie mi autko na gazie jeśli jest nagrzane ... i np stoje w korku i po chwili jazdy autko odmawia posłuszeństwa najpierw spadły obroty za chwilę autko zgasło i nie udało się jego odpalić na PB jest wszystko ok. Skład mieszanki jest napewno dobrze gdyż byłem u mechanika bo gasło mi na trasie jak hamowałem ... więc to bym raczej wykluczył. Nie wiem co to może być więc proszę o pomoc jest to instalacja nie wiem której generacji bo niedawno kupilem tą primerkę ale jest to sekwencja z tego co mi mowili ;) bo przy danych obrotach się przełacza częsci i komputerek LOVATO. Jesli będą potrzebne zdjecia to podeśle wieczorkiem

Witam

Przeglądałem dość sporo tematów z tego forum i nie spotkałem się z tą sytuacją co mam obecnie... bo nie wątpliwie gaśnie mi autko na gazie jeśli jest nagrzane ... i np stoje w korku i po chwili jazdy autko odmawia posłuszeństwa najpierw spadły obroty za chwilę autko zgasło i nie udało się jego odpalić na PB jest wszystko ok. Skład mieszanki jest napewno dobrze gdyż byłem u mechanika bo gasło mi na trasie jak hamowałem ... więc to bym raczej wykluczył. Nie wiem co to może być więc proszę o pomoc jest to instalacja nie wiem której generacji bo niedawno kupilem tą primerkę ale jest to sekwencja z tego co mi mowili ;) bo przy danych obrotach się przełacza częsci i komputerek LOVATO. Jesli będą potrzebne zdjecia to podeśle wieczorkiem

daj zdjęcia, obroty nie mają wpływu na przełączanie sekwencji, także :devil: niekoniecznie sekwencja

• 2 tygodnie później...

Witam! Podepnę się pod temat, bo jest pełnia lata za oknem a u mnie jak co roku o tej porze problem. Autko szarpie przy załączonej klimie na obrotach pomiędzy 1500-2000 na gazie. Jak się klimę wyłączy albo przełączy na benzynę wszystko mija. Czy ktoś poradzi? W załącznikach zdjęcia instalacji, to firmowa BRC sequent 24 montowana w Warszawie w Czakramie. Przy takim szarpaniu wyrzuca jakiś błąd o 2 wtrysku, ale wtryskiwacz był zmieniony na nówkę i nie pomogło. Nie jest to też świeca (wymienione wszystkie na nowe)

Wrzucam też listę tego co w Czakramie zamontowano...

post-14862-1276248571,1571_thumb.jpg

post-14862-1276248585,6591_thumb.jpg

post-14862-1276248596,0256_thumb.jpg

post-14862-1276248605,7806_thumb.jpg

post-14862-1276248622,2818_thumb.jpg

post-14862-1276248634,5191_thumb.jpg

post-14862-1276250022,7557_thumb.jpg

post-14862-1276250029,4374_thumb.jpg

a podpięcie pod kompa w tych warunkach to co wypluwa??

Wywalało jakiś błąd - numeru nie pamiętam - na drugim cylindrze. Uparłem się i wymienili mi wtryskiwacz od gazu ale to nie pomogło

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...