chemmist Opublikowano 30 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 Pomocy! Wczoraj przestał nagle działać wentylator nawiewu w mojej primuli i coś mi się zdaje że ma to związek z wczorajszym przeglądem klimatyzacji (m.in. odgrzybianie pianką). Z moich obserwacji wynika że klimatyzacja normalnie się załącza po teoretycznym włączeniu nawiewu, więc problem pewnie leży w samym silniczku nawiewu lub sterowniku. Czy sterownik wentylacji to takie małe czarne pudełko przykręcone od dołu do obudowy wentylatora? Jutro zadzwonię do warsztatu który robił przegląd klimatyzacji ale znając nasze realia pewnie się dowiem że to nie ich wina. Bardzo proszę o porady co się mogło zepsuć i jak to naprawić. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurelius Opublikowano 30 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 --------> KLIK! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemmist Opublikowano 30 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 --------> KLIK! dziękuję! znalazłem moduł, po spięciu przewodem dwóch pinów wentylator działa na max, jutro jadę do elektronika żeby naprawił ten moduł. czy przegląd klimatyzacji (m.in. odgrzybianie chemią - pianką) mógł być przyczyną awarii? bo to trochę dziwny zbieg okoliczności, rano przegląd a po paru godzinach nie działający wentylator. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.