bobroy Opublikowano 27 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2005 Na czarnym płaskowniku, między dużą ruchomą szybą, a tą małą wsadzoną na stałe (tylne drzwi w hatchbacku), przy dolnej krawędzi szyby pojawiła się rdza. Jak się z tym uporać? Rozbierać drzwi i po całości? Czy tylko z wierzchu, nie wnikając w to co się dzieje pod blachą drzwi? Ktoś miał już coś takiego? To samo mam z drugiej strony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artur Opublikowano 27 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2005 witam ja bym rozbierał pędeeeeeem całe i walczył z korozją... lepiej zapobiegac niż ....................., u siebie rozłożyłem już tylnią klape , posmarowałem co nieco , wyczysciłem.... i zakonserwowałem wewnątrz. dalej to samo drzwi kierowcy...... wszystko w ramach luzu... . jeszcze 3-y sztuki do zimy dam rade.... pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mauzer Opublikowano 27 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2005 Artur ma rację ja po 7 latach nic nie robienia nie mam pomysłu w co ręce włożyć zapobiegać nie leczyc:)!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LY-SY Opublikowano 27 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2005 Zależy jak długo zamierzasz nią jeździc... Bo jak nie długo to szkoda roboty ... w przec iwnym razie bym powalczył Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobroy Opublikowano 28 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2005 Jak na razie, to nie zamierzam zmieniać samochodu. Nie mam kasy na inny, a poza tym gdzie ja kupię takie duże auto za niewielkie pieniądze? Ok, będę walczył z rudym przy dobrej (bezdeszczowej) pogodzie od piatku do niedzieli :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marekdaniel85 Opublikowano 15 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 witam. w mojej primerce rocznik 1997 pojawiła sie korozja. na tylnich błotnikach w okolicy łaczenia z progiem pojawiły się niewielkie pencherze. chciał bym cos z tym zrobić, najlepiej na własną reke bo lakiernik skroi mnie na 3-4 stówy a i tak nie wiadomo czy zrobi dobrze. proszę o porade jak do tego sie zabrać? no i chciał bym żeby to miało jakiś przyzwoity wygląd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rachel Opublikowano 3 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2013 Podepnę się pod temat korozji tego niewielkiego elementu pomiędzy tylnymi szybami - czy ktoś to rozbierał? Jakieś podpowiedzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nice-wawa Opublikowano 3 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2013 Ja też będę malował ta listwę . Od góry jest śrubka pod nakrętką a z dołu trzeba boczek zdemontować i zobaczyć jak tam mocowane . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rachel Opublikowano 3 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2013 Zgadza się - wewnątrz u góry pod uszczelką jest śrubka, natomiast boczku jeszcze nie ściągałem. Poza tym jak ściągnę boczek, to czy trzeba jeszcze demontować całą szybę wraz z jej elementami podnoszenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.