Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Jaki olej?

Gość Piotrek83_wawa

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Piotrek83_wawa

Witam

Mam Micre k11 96-97 1.0 16v benzyna. przebieg - 77tys, od nowosci lany miala olej Mobil 1 5w50, czy to dobry wybor? Dalej mozna go uzywac?

Drugie pytanie, silnik prawie wogole nie pije oleju, z pierwszej wymiany sprzed roku zostal mi litr, teraz zmienilem olej 5dni temu zostal mi drugi litr.. Czy ten litr oleju sprzed roku nadaje sie jeszcze do dolewania? Czy raczej spisac go na straty i dolewac juz z tej banki ktora zakupilem w tym tygodniu?

Dziekuje za pomoc, pozdrawiam

P.S

Przepraszam za brak polskich znakow.

tz tak na opakowaniu pisze że otwarty olej z kontaktem z powietrzem do niczego sie nie nadaje jakoś się nie chce wirzyć jak masz nowszy to go dolewaj starszy możesz np dolać przed wymianą jak np zlej 1 itr starego oleju i dolej czystego i pośmigaj jeszcze i wywal całość kuzyn zbiera tak już ma 3 litry jeszcze raz i będzie miał na wymiane ,,, :devil:

pozatym ja bym wybrał jakiś lepszy olej syntetyczny ,,OLEJ VALVOLINE MAXLIFE 5W40 4L

• 2 tygodnie później...

Przyjmuje się, że olej przechowywany w odpowiednich warunkach, tj. w szczelnym opakowaniu i nie za dużej wilgotności nadaje się do użycia do 5 lat.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...