marlos90 Opublikowano 2 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 witam autko mam kilka dni i nie bardzo wiem co i jak dlatego chciałem poprosić o poradę ponieważ nie działa mi tylny spryskiwacz w P11 hatchback 99r. sytuacja wygląda tak że jak pociągnę do siebie dźwignię wycieraczek to włączają mi się przednie spryskiwacze, a jak popchnę w stronę deski to też włączają się przednie ale jeśli przytrzymam to włącza mi się tylna wycieraczka więc stwierdziłem że przełącznik jest ok i poszedłem do przedniego nadkola. Po zdjęciu koła i całego plastiku lekko się zdziwiłem bo zobaczyłem to co na foto niżej. Przewód który idzie na tylny spryskiwacz sobie wisi więc nic dziwnego że nie działa, przy pompce nie ma miejsca aby go podłączyć, a dodatkowo są jeszcze jakieś 2kable z wtyczką, próbowałem podłączyć do nich drugą pompkę bo myślałem że do tylnego powinna być druga ale niestety nie działała. przejrzałem allegro i teraz mam pytanie: muszę wymienić pompkę na taką co ma dwa wyjścia czy muszę zmienić zbiorniczek na taki co ma miejsce na dwie pompki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 2 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 masz pompkę jednobiegową, czyli komuś popsuła się oryginalna i zamontował taką, musisz kupić pompkę dwu biegową z dwoma wyjściami, pozostała wtyczka jest prawdopodobnie do spryskiwaczy reflektorów ale do tego jest oddzielna pompka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marlos90 Opublikowano 2 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 (edytowane) aha, czyli wymiana pompki i będzie wszystko ok? tak z ciekawości jeszcze zapytam jak w pompce jest przełączane pomiędzy przednim, a tylnym spryskiwaczem? wielkie dzięki za odp, teraz szukam pompki Edytowane 2 Czerwca 2010 przez marlos90 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zajdelek Opublikowano 2 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 jak juz wymienisz pompke i dlaej nie bedzie pryskac to pod plastikem na klapie jest taki zaworek i on czesto siada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 2 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 jak juz wymienisz pompke i dlaej nie bedzie pryskac to pod plastikem na klapie jest taki zaworek i on czesto siada. ale to można sprawdzić teraz przełączając wężyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marlos90 Opublikowano 2 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 chodzi pod plastikiem przy szybie z tyłu tam jak trzeci stop jest? dzięki, sprawdzę w piątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 2 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 chodzi pod plastikiem przy szybie z tyłu tam jak trzeci stop jest? dzięki, sprawdzę w piątek przełóż przy zbiorniczku na silniku do spryskiwacza, i zobacz czy podaje, po co odrazu pruć tapicerkę na klapie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAAAD Opublikowano 2 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 Mam małe pytanko odnośnie tego spryskiwacza z tyłu od kombi.Mi sie uszkodziła końcówka co daje na szybe taka malutkie czarne z malutkim otworkiem czy jest jakaś szansa zeby to naprawic jakimś sposobem czy tylko kupic cały silniczek z używek żeby był dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marlos90 Opublikowano 3 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2010 podaje na tylny spryskiwacz płyn.. a jak przy pompce dam teraz trójnik i podłącze to przód i tył będzie działał niezależnie w którą stronę wezmę przełącznik przy kierownicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 3 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2010 podaje na tylny spryskiwacz płyn.. a jak przy pompce dam teraz trójnik i podłącze to przód i tył będzie działał niezależnie w którą stronę wezmę przełącznik przy kierownicy? niem, będzie podawał jednocześnie na przód i tył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi