^^ehhh^^ Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2011 koszt maty w aso to 256 zl + spinki chyba niespelna 90 zl - takze warto przed odbiorem ponegocjowac;) lub potem sobie dokupic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tbodzio Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2011 koszt maty w aso to 256 zl + spinki chyba niespelna 90 zl - takze warto przed odbiorem ponegocjowac;) Zgadza się, ale jeśli ta mata powinna być w komplecie? Skąd kupujący ma mieć pewność, że powinna być lub nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan555555 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Jak widzę, jedni dostali w komplecie matę pod maskę, inni nie. Dzwoniłem do kilku salonów- nigdzie nie są pewni czy w Nisssan Acenta 1,6 powinna być mata czy nie. Twierdzą, że jeśli jest w I-Way to pewnie dlatego gdyż jest to wyższa wersja. Z drugiej strony w specyfikacji wyposażenia porównując różne wersje nie ma słowa na temat wygłuszenia. Różnice są jedynie w szklanym dachu, kamera cofania itd. Ciekawi mnie skąd można dostać szczegółowy wykaz- co dany model musi posiadać. Nie chciałbym nikogo obrażać ale głupio byłoby gdyby elementy przewidziane do naszych salonowych aut za które zapłaciliśmy- dostępne były na allegro itp. Witam, Ja odbierałem auto (Acenta 1.6) w marcu 2011 i do końca nie wiedziałem czy będzie mata, więc w dniu odbioru pierwsze co zrobiłem to zajrzałem pod maskę i wszystko było - nie tylko mata, ale także czarna osłona silnika. Następnie poprosiłem sprzedawcę o otwarcie maski w aucie demonstracyjnym (I-Way 1.6), które wcześniej testowałem i tam nic nie było - był goły, aż się sprzedawca zdziwił. Tu chciałbym dodać, że moja pierwsza jazda była właśnie tym autem testowym i stwierdziłem że takiego auta to ja nie kupię, bo jest zbyt głośne. Przypadkiem jednak miałem okazję wypróbować rocznego I-Waya też 1.6 i byłem b.zaskoczony, bo okazał się znacznie cichszy. Zacząłem drążyć temat, szczególnie że na tym Forum są wątki dot. wygłuszenia. Oczywiście w salonie nic na ten temat nie wiedzieli, natomiast w serwisie coś jednak wiedzieli, tzn. pan z serwisu powiedział, że jeżeli podam mu numer VIN to będzie w stanie podać, czy auto będzie posiadało wytłumienie czy nie. Ja do końca nie znałem VIN mojego auta, więc do końca nie wiedziałem co otrzymam. Uważam że różnica pomiędzy autem z matą i bez maty jest kolosalna. Mam wrażenie że są różne wersje wykonania tych samych aut i sami sprzedawcy w salonach o tym nie wiedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mwylezol Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Witam, Ja odbierałem auto (Acenta 1.6) w marcu 2011 i do końca nie wiedziałem czy będzie mata, więc w dniu odbioru pierwsze co zrobiłem to zajrzałem pod maskę i wszystko było - nie tylko mata, ale także czarna osłona silnika. Następnie poprosiłem sprzedawcę o otwarcie maski w aucie demonstracyjnym (I-Way 1.6), które wcześniej testowałem i tam nic nie było - był goły, aż się sprzedawca zdziwił. Tu chciałbym dodać, że moja pierwsza jazda była właśnie tym autem testowym i stwierdziłem że takiego auta to ja nie kupię, bo jest zbyt głośne. Przypadkiem jednak miałem okazję wypróbować rocznego I-Waya też 1.6 i byłem b.zaskoczony, bo okazał się znacznie cichszy. Zacząłem drążyć temat, szczególnie że na tym Forum są wątki dot. wygłuszenia. Oczywiście w salonie nic na ten temat nie wiedzieli, natomiast w serwisie coś jednak wiedzieli, tzn. pan z serwisu powiedział, że jeżeli podam mu numer VIN to będzie w stanie podać, czy auto będzie posiadało wytłumienie czy nie. Ja do końca nie znałem VIN mojego auta, więc do końca nie wiedziałem co otrzymam. Uważam że różnica pomiędzy autem z matą i bez maty jest kolosalna. Mam wrażenie że są różne wersje wykonania tych samych aut i sami sprzedawcy w salonach o tym nie wiedzą. Mam do ciebie prośbę: napisałeś, że masz osłonę silnika 1,6. Ja mam egzemplarz z grudnia 2010 i tam tej osłony jeszcze nie było, a silnik już był w nowej specyfikacji. Czy mógłbyś zamieścić jakąś fotkę tej osłony silnika? Dla tej wersji silnika jeszcze takowej nie widziałem. Z góry dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^^ehhh^^ Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Mam do ciebie prośbę: napisałeś, że masz osłonę silnika 1,6. Ja mam egzemplarz z grudnia 2010 i tam tej osłony jeszcze nie było, a silnik już był w nowej specyfikacji. Czy mógłbyś zamieścić jakąś fotkę tej osłony silnika? Dla tej wersji silnika jeszcze takowej nie widziałem. Z góry dziękuję i pozdrawiam. hmmm faktycznie masz racje - w silnikach 1.6 MY11 nie ma mocowań do osłony silnika ... - tez bardzo chetnie bym zobaczył jak sobie z tym poradzili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan555555 Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Mam do ciebie prośbę: napisałeś, że masz osłonę silnika 1,6. Ja mam egzemplarz z grudnia 2010 i tam tej osłony jeszcze nie było, a silnik już był w nowej specyfikacji. Czy mógłbyś zamieścić jakąś fotkę tej osłony silnika? Dla tej wersji silnika jeszcze takowej nie widziałem. Z góry dziękuję i pozdrawiam. No więc załączam zdjęcia, ale powiem szczerze, że teraz zwątpiłem czy to co uważałem za czarną osłonę silnika to faktycznie osłona - wygląda to tak jak na zdjęciu "20042011.jpg". W innym poście http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/70654-oslona-silnika-16/page__st__20 użytkownik "tomi-ei" zamieścił "09 listopad 2010, 22:48" fotkę osłony, która wyglądała podobnie do tego co ja mam. Ponadto załączam zdjęcie maty pod maską. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elsebo Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 No więc załączam zdjęcia, ale powiem szczerze, że teraz zwątpiłem czy to co uważałem za czarną osłonę silnika to faktycznie osłona - wygląda to tak jak na zdjęciu "20042011.jpg". W innym poście http://forum.nissank...16/page__st__20 użytkownik "tomi-ei" zamieścił "09 listopad 2010, 22:48" fotkę osłony, która wyglądała podobnie do tego co ja mam. Ponadto załączam zdjęcie maty pod maską. ...toż to sam goły kolektor... Przyczaili cośmy tu na forum "wymyslili" i przycięli mu skrzydła mocujące... Ale za to jest wygłuszenie pod maską. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dubik77 Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Osłona to osłona i wygląda tak ... Cały temat o oslonach, pokrywach w poniższym linku http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/70654-oslona-silnika-16/page__p__760971__hl__%2Bos%B3ona+%2Bsilnika__fromsearch__1#entry760971 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mwylezol Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 No więc załączam zdjęcia, ale powiem szczerze, że teraz zwątpiłem czy to co uważałem za czarną osłonę silnika to faktycznie osłona - wygląda to tak jak na zdjęciu "20042011.jpg". W innym poście http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/70654-oslona-silnika-16/page__st__20 użytkownik "tomi-ei" zamieścił "09 listopad 2010, 22:48" fotkę osłony, która wyglądała podobnie do tego co ja mam. Ponadto załączam zdjęcie maty pod maską. Dzięki za szybką reakcję. Uspokoiłem się Nie ma żadnej osłony tego silnika w tej nowej wersji. To czarne to tylko kolektor Ja wygłuszyłem sobie maskę dodatkowo za pomocą mat bitumicznych, które przykleiłem na blachę pod matę wyciszającą. I teraz jest naprawdę cicho! Pozdrawiam. Osłona to osłona i wygląda tak ... Cały temat o oslonach, pokrywach w poniższym linku http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/70654-oslona-silnika-16/page__p__760971__hl__%2Bos%B3ona+%2Bsilnika__fromsearch__1#entry760971 Ta osłona jest fajna, ale nie pasuje do silnika 1,6 w wersji 2011! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość QQ_I-WAY Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Ja odbierałem QQ w wersji I-WAY 2.0 4x4 w październiku 2009r i maty wygłuszeniowe są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enak Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 (edytowane) QQ+2 w wersji I-WAY dCi 2.0 lipiec 2010 maty wygłuszeniowe są (silnika i klapy) -fotki dodane Edytowane 22 Kwietnia 2011 przez enak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tbodzio Opublikowano 4 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2011 Wiele przewijało się postów na temat wygłuszenia pod maską QQ 1,6 benz. Jedni otrzymali matę inni nie. Zapytałem u źródła i otrzymałem taką odpowiedź. "Szanowny Panie Dziękujemy za kontakt z Centrum Obsługi Klienta Nissan. W odpowiedzi na korespondencję elektroniczną z dnia 28 kwietnia 2011 r. dotyczącą maty wygłuszającej w samochodzie Nissan Qashqai uprzejmie informuję, iż w/w mata jest wyposażeniem standardowym w samochodach Nissan Qashqai 1.6l benzyna Euro5 (wyprodukowanych po wrzesniu 2010 r.). W przypadku dodatkowych pytań prosimy o kontakt z Centrum Obsługi Klienta Nissan, najbliższym ASO Nissan bądź zapraszamy na naszą stronę internetową www.nissan.pl Mamy nadzieję, że niniejsza odpowiedź spełniła Pańskie oczekiwania." Jeśli ktoś spełnia powyższe warunki a nie otrzymał, myślę, że może się powołać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi