Gość rafgath Opublikowano 6 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 Witam, Kiedy przekręcam kluczyk nie świecą się żadne kontrolki (poza airbagiem) nie ma podświetlenia tablicy oraz wygaszony jest elektroniczny wyświetlacz kilometrów, nie działają rownież obrotomierz, prędkościomierz, wskaźnik paliwa (ogólnie cała deska). Poza tym autko sprawuje się świetnie tzn. odpala, jeździ, świecą wszystkie swiatła, dziąła klima, radio itp., Przypuszczam ze może to być wina bezpiecznika, niestety nie mam klapki z opisem bezpieczników. Może ktos miał podobny przypadek i mógłby mi pomóc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radosq Opublikowano 15 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2010 Witam, Kiedy przekręcam kluczyk nie świecą się żadne kontrolki (poza airbagiem) nie ma podświetlenia tablicy oraz wygaszony jest elektroniczny wyświetlacz kilometrów, nie działają rownież obrotomierz, prędkościomierz, wskaźnik paliwa (ogólnie cała deska). Poza tym autko sprawuje się świetnie tzn. odpala, jeździ, świecą wszystkie swiatła, dziąła klima, radio itp., Przypuszczam ze może to być wina bezpiecznika, niestety nie mam klapki z opisem bezpieczników. Może ktos miał podobny przypadek i mógłby mi pomóc. Witaj. Mam identyczny problem jak ty, czy może poradziłeś już sobie z nim, jeśli tak to zdradził byś w jaki sposób. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adamoso Opublikowano 27 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2010 Witaj. Mam identyczny problem jak ty, czy może poradziłeś już sobie z nim, jeśli tak to zdradził byś w jaki sposób. Pozdrawiam. zobacz tutaj http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/66670-p12-padly-zegary-i-klima/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Frost Opublikowano 27 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2010 zobacz tutaj http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/66670-p12-padly-zegary-i-klima/ Witam, Mnie też dopadł ten problem. Najpierw zwariowały wszystkie zegary, opadły i przestały działać razem z klimatyzacją. Jeden elektryk rozłożył ręce, w ASO powiedzieli żeby wymienić zegary. Wracając z ASO jakby co chwilę zegary dostawały napięcie bo wskazówki skakały. Aha i nie działał przycisk info na konsoli pokazujący spalanie i km. Zgodnie z tym co było w powyższym temacie wyjąłem bezpieczniki i teraz wydaje się ze wszystko działa tylko wskazówki zegarów są na max wartościach, czyli prędkościomierz pokazuje 240km/h, dla obrotomierza 0 to 7tys obrotów, paliwa to chyba mam cysternę bo jest 150% no i przegrzałem silnik, przesada. Auto odpala normalnie, działa wszystko ok, radio światła i pozostała elektryka tylko ze nie wiem ile jadę bo wskazówki zatrzymują się na zabezpieczeniu przekręcenia. Czy naprawdę muszę wymienić zegary? (w ASO 3100PLN, heh) Czy można jakoś skalibrować je od nowa ? pozdrawiam Mały update, zrobiłem test liczników przeszły i np. predkościomierz zatrzymał się na koniec na 40km/h a zaraz potem znowu przestało działać wszystko. Wyjąłem bezpiecznik od eletric parts i znowu pomrygało i działa ale wskazówki nadal zle pokazuja. Chyba bez wizyty u dobrego elektryka się nie obędzie. Czy wyjęcie zegarów coś da? Można coś przeczyścić czy coś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAAAD Opublikowano 27 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2010 Moze trzeba zdemontowac licznik i kostka ktora jest podłaczona ma jakies luzy że raz dziala a raz nie.Albo bezpieczniki sprawdzic wszystkie może jakis ma luz albo nie łaczy dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Frost Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Problem rozwiązany, skończyło się na wymianie liczników. 4 elektryków walczyło w tym w ASO, po zwykłej podmiance na inne i przepięciu kabli działa normalnie. Cóż, widać zegary też mogą paść Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.