Gość BoLo03 Opublikowano 8 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2010 Witam. Mam taki problem z blokadą tylnego mostu. Świeci mi się ciągle kontrolka DIFF LOCK. Nie zależnie czy blokada jest załączona czy nie. Podnosiłem już samochód i blokada nie działa. Co może być przyczyną? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RolandSZ Opublikowano 21 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2010 Pod maską po stronie kierowcy w moim 2.8 TD jest układ dwóch silniczków odpowiedzialnych za załączanie i wyłączanie blokady, (takie dwa maleństwa na jednym metalowym profilu, z dużą kostką elektryczną i dwoma rurkami doprowadzającymi), zacząłbym od sprawdzenia, czy są sprawne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtus Opublikowano 23 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 Pod maską po stronie kierowcy w moim 2.8 TD jest układ dwóch silniczków odpowiedzialnych za załączanie i wyłączanie blokady, (takie dwa maleństwa na jednym metalowym profilu, z dużą kostką elektryczną i dwoma rurkami doprowadzającymi), zacząłbym od sprawdzenia, czy są sprawne... Zaworków... Raz na jednym, raz na drugim jest podciśnienie - on/off diff-lock. Podciśnienie ma być także przy tylnim moście - raz jeden wąż, raz drugi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pablooo Opublikowano 20 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2012 Mam także ten problem z Diff Lock-iem. Sprawdziłem te zaworki przy kierowcy i rzeczywiście prąd jest na wejściu ale nie ma go już na wyjściu. Może któryś z kolegów podpowie mi jaka jest nazwa tego urządzonka żebym mógł sobie je zamówić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scuaz Opublikowano 21 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 jak powiesz "sterowanie blokadą " to powinni cie zrozumieć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Patryk81Wwa Opublikowano 18 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2012 Witam, ja też mam problem z blokadą tylnego mostu, przełącznik ustawiony na ON i zamiast spiąć oba koła to kręci się jedno i coś z tyłu strzela... ma ktoś pomysł co to? Satelita? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.