Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Problem z blokadą mostu(Y60)

Gość BoLo03

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam taki problem z blokadą tylnego mostu. Świeci mi się ciągle kontrolka DIFF LOCK. Nie zależnie czy blokada jest załączona czy nie. Podnosiłem już samochód i blokada nie działa. Co może być przyczyną?

• 1 miesiąc temu...
Gość RolandSZ

Pod maską po stronie kierowcy w moim 2.8 TD jest układ dwóch silniczków odpowiedzialnych za załączanie i wyłączanie blokady, (takie dwa maleństwa na jednym metalowym profilu, z dużą kostką elektryczną i dwoma rurkami doprowadzającymi), zacząłbym od sprawdzenia, czy są sprawne...

Pod maską po stronie kierowcy w moim 2.8 TD jest układ dwóch silniczków odpowiedzialnych za załączanie i wyłączanie blokady, (takie dwa maleństwa na jednym metalowym profilu, z dużą kostką elektryczną i dwoma rurkami doprowadzającymi), zacząłbym od sprawdzenia, czy są sprawne...

Zaworków...

Raz na jednym, raz na drugim jest podciśnienie - on/off diff-lock. Podciśnienie ma być także przy tylnim moście - raz jeden wąż, raz drugi.

• 1 rok później...

Mam także ten problem z Diff Lock-iem. Sprawdziłem te zaworki przy kierowcy i rzeczywiście prąd jest na wejściu ale nie ma go już na wyjściu. Może któryś z kolegów podpowie mi jaka jest nazwa tego urządzonka żebym mógł sobie je zamówić.

• 4 tygodnie później...
Gość Patryk81Wwa

Witam, ja też mam problem z blokadą tylnego mostu, przełącznik ustawiony na ON i zamiast spiąć oba koła to kręci się jedno i coś z tyłu strzela... ma ktoś pomysł co to? Satelita?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...