minor Opublikowano 9 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2010 Silnik 2,2 DI z 2002 roku - czy można lać BIODiesla??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qlee11 Opublikowano 9 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2010 Z tego co kiedyś czytałem to NISSAN stanowczo nie zaleca stosowania Biodiesla do swoich silników. Podobno lubi rozpuszczać uszczelnienia w układzie paliwowym (pompa VP) Ale może jest ktoś kto jeździ na BIO to się wypowie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elmark Opublikowano 9 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2010 Silnik 2,2 DI z 2002 roku - czy można lać BIODiesla??? mozna lac Biodiesel olej opałowy olej z frytkownicy jak najbardziej pod jednym warunkiem a mianowicie JAK MASZ BARDZO DUŻO KASY a ile to zalej tym gównem to sie dowiesz pozdrowionka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muchamati2 Opublikowano 15 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2010 Ja ci moge powiedziec czy mozna lac jak stac cie na wymiane pompy za 3500zł to lej ja tak zrobiłem ale tego nie powtórze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tolo74 Opublikowano 17 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2010 Powiem inaczej -producencji plaiwa BIODiesel mówią że to paliwo Wam nie zaszkodzi. Od siebie - nie ryzykowałbym takiego podejścia -oszczędności marne a ryzyko duże. Jeżeli chodzi o ekologię to niewiele i tak w nią wniesiesz podobnie jak paradoks spełniania wszystkich norm Euro 3, 4 5 itp. Koszt (ekonimiczny i ekologiczny) wytworzenia katalizatorów i innych elementów przeznaczonych do całkiiwietego spalania i unieszkodliwiania spalin moze lub przekracza cene i efekt jaką to przynosi. Szeroki temat warty przemyśleń i oczytań w necie lub rozmó z ludzmi z branzy motoryzacyjnej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.