Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Oryginalne listwy boczne

Gość MichałK
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

dobre? Tak

ładne? Nie

Listwy Ridera do krótkiego QQ są grube, masywne i pozaokrąglane tak jak cały samochód

a te z linku wąskie, skośne. Moim zdaniem pasują do "kanciastych" aut np. pierwszego focusa.

Cały czas czekam na coś lepszego.

Jeżeli ktoś ma jakieś listwy na QQ+2 to będę bardzo wdzięczny za zdjęcia.

To może rozważ montaż listew Ridera od krótkiego Qashqaia?

To może rozważ montaż listew Ridera od krótkiego Qashqaia?

Oczywiście rozważałem, ale w QQ+2 tylne drzwi są dłuższe niż w zwykłym i 60 cm listwa będzie wyglądała śmiesznie. Odstęp od przedniej krawędzi drzwi kierowcy do początku listwy powinien być zbliżony do odstępu między końcem listwy a końcem drzwi tylnych.

Wg moich przymiarek 70 cm to minimum, optymalnie 75 cm.

Wiem, że marudzę ale chcę polepszyć wygląd auta a nie go pogorszyć.

Coś czuję, że zaraz i ja wyląduję w kąciku malkontenta ;)

• 2 lata później...

Dubik77 super, że podałeś wymiary :) Dziś zamontowałem listwy Rider na takich wysokościach jak podałeś. Rewelacyjne to wyszło :)

Nie to, żebym się czepiał, ale z przodu masz zamienione lewa-prawa (listwa z przodu powinna być ścięta odwrotnie) ;)

Tu jeszcze foto z montażu (odmierzane od sznurka).

e32429239fe0ac05.jpg

Nie to, żebym się czepiał, ale z przodu masz zamienione lewa-prawa (listwa z przodu powinna być ścięta odwrotnie) ;)

Wiem, już ostatnio jeden z Kolegów mi o tym pisał. Mi się tak podoba, bardziej agresywna linia niż tzw. łódka.

Edytowane przez dubik77

No widzisz, możesz mi wierzyć,  albo nie, ale jak przymierzałem listwy to też kierowałem się agresywnym wyglądem i bardziej mi pasował ten oryginalny :) Tak czy siak, listwy Rider są super i QQ wygląda z nimi świetnie :)

Tak czy siak, listwy Rider są super i QQ wygląda z nimi świetnie :)

To prawda. Tym mój żal większy, że nie ma takich dłuższych do QQ+2 :(

Koledzy.

Przy montażu listew na tylnych drzwiach uważajcie na odległości od przedniej krawędzi. U mnie zamontowane listwy /zamienniki u dilera/,dotykają do krawędzi drzwi przednich przy max. otwarciu!

Koledzy.

Przy montażu listew na tylnych drzwiach uważajcie na odległości od przedniej krawędzi. U mnie zamontowane listwy /zamienniki u dilera/,dotykają do krawędzi drzwi przednich przy max. otwarciu!

Właśnie przez to trzeba przednie listwy przesunąć nieco do przodu, tak żeby były odrobinkę od krawędzi drzwi, bo jak się otworzy tylne to też ociera i odbija przy pełnym otwarciu tylnych :)

Jasne, ale to zupełnie inny wzór  :excl: 

Te do krótkiego QQ są grube i zaokrąglone - pasują do sylwetki i ogólnego charakteru auta. :dribble:

To co pokazałeś jest ostrym klinem i będzie pasowało jak pięść do nosa. :thumbsdown:

Takie moje zdanie przynajmniej. :wave:

Masz rację, są po prostu brzydkie, ale nie mów, że nie ma do +2 listew Rider ;)

Jesteś pewien, że te od krótkiej wersji nie będą pasowały? Aż tyle +2 ma dłuższe drzwi? Przecież one nie są od krawędzi drzwi, tylko zaczynają się jakieś 7cm od początku drzwi kierowcy a kończą jakieś 15 cm od krawędzi tylnych drzwi (foto w poście powyżej). No co innego jak zamontujesz zgodnie z instrukcją (niżej), ale tak jak mam jest o wiele ładniej (jeszcze raz podziękowania dla Kolegi Dubik77). Może zmierz długość drzwi przednich i tylnych i porównamy. Podejrzewam, że będą pasować ;)

• 8 miesięcy temu...

A ja szukam listew na drzwi do J11,oryginały to cenowa porażka ponad 1000zł!

Myslałem nawet i nie wiem czy tego nie zrobię pomierzyć oryginały i dać rysunki firmie (w Bielsku)która wykona je z chromu za 1/4 ceny plus taśma 3M

A ja szukam listew na drzwi do J11,oryginały to cenowa porażka ponad 1000zł!

Myslałem nawet i nie wiem czy tego nie zrobię pomierzyć oryginały i dać rysunki firmie (w Bielsku)która wykona je z chromu za 1/4 ceny plus taśma 3M

no będzie trudno bo listwy sa lekko zagięte na krawędzi - montuje sie je na przetłoczeniu tak ,że lekko na nie nachodzą - jak będziesz chciał to prześlę Ci scan instrukcji montażu :) może ciut Ci pomoże :)

Edytowane przez BartoszN

BartoszN ,wrzuć proszę w tym wątku ,będę na dniach kleić na J10 ,może wniesie coś nowego do przemyśleń ?

no będzie trudno bo listwy sa lekko zagięte na krawędzi - montuje sie je na przetłoczeniu tak ,że lekko na nie nachodzą - jak będziesz chciał to prześlę Ci scan instrukcji montażu :) może ciut Ci pomoże :)

Ok!Na pewno bedzie pomocne.

A swoją droga Nissan zawsze coś "przekombinuje" ,jak nie z mapą,to zaś listwy które są tylko i wyłącznie do modelu.Może jeszcze parę kamyków do ogródka by się znalazło :D

Choć nie o tych listwach myślałem , ale dzięki wielkie ,bo zwróciło mi to uwagę na rzecz na którą do tej pory nie zwracałem uwagi . :wave:

Ok!Na pewno bedzie pomocne.

A swoją droga Nissan zawsze coś "przekombinuje" ,jak nie z mapą,to zaś listwy które są tylko i wyłącznie do modelu.Może jeszcze parę kamyków do ogródka by się znalazło :D

nie przesadzamy - przynajmniej felgi od J10 pasują do J11 :)

Chmmmm...też nie takie listwy ,ale pogląd na montaż bardzo dobry.

Jacko, może spróbuj poszukać na www.aliexpress.com ? Tam ledwo jak się pojawił nowy QQ to już można było kupić dedykowane stacje multimedialne z nawigacją :D Może akurat znajdziesz ;)

Jacko, może spróbuj poszukać na www.aliexpress.com ? 

Jeszcze nie ma  :devil: z resztą tam wystarczy wpisać Qashqai i wywali 9000 rzeczy do auta , ale listew na drzwi jeszcze nie ma.

http://www.impwar.pl/pobierz,akcesoria,Nissan_NOWY_QASHQAI,673c734408c49b7076a5249e37b42106.html

Tutaj jest wykaz z dodatkami i cenami akcesoriów ,m.innymi z listwami na drzwi.

proszę bardzo :) może pomoże :)

Też się zastanawiam nad tymi listwami... Szkoda tylko, że cena jest lekko przesadzona ;)